COPE

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 19 de novembre del 2021.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14:31

Avui hem tractat els següents temes:

-Tanca la sol·licitud per l'ajuda als autònoms

Hi ha unes ajudes directes per autònoms, per saber més sobre aquest tema parlarem amb la presidenta de la unió de treballadors autònoms de Catalunya, Sandra Zapatero.

- Com funcionen aquestes ajudes?

Partim de què això ho està donant el govern estatal i empresarial. A Catalunya van repartir 993 milions d'euros, però amb unes ajudes molt restrictives respecte a les condicions i requisits de compliment i òbviament no estàvem d'acord, ja que els autònoms sempre són els que més pateixen. La primera convocatòria va ser al juny i es van exhaurir a prop de 495 milions d'euros i van tenir opció unes 18.000 persones autònomes i empreses. Al juliol com no es va exhaurir el pressupost d'aquestes ajudes, es van ampliar els sectors destinataris, és a dir, el problema de l'ajuda i de la restricció de l'ajuda era de què primer no sortien totes les activitats econòmiques i a part no tothom estava segons aquesta ordre en condicions de demanar l'ajut. Si una empresa no ha tingut la necessitat de demanar un ICO al banc, no vol dir que no s'hagi vist obligat a tancar el negoci, encara que l'autònom tingui una pèrdua, l'estat no l'ajuda i és aquí on hem dit prou. D'aquí poc s'obre la tercera convocatòria on s'ha ampliat l'àmbit temporal de l'ajuda enfront dels deutes durant quatre mesos, ens amplien el temps per poder acreditar la nostra pèrdua o els nostres deutes, això ens va bé i a part també s'ha considerat una qüestió important per als autònoms i autònomes i és que quan parlem dels deutes subvencionables no comptaven amb aquells deutes a proveïdors o aquells préstecs que no procedien d'entitats financeres que com podia ser l'ICO, per tant, això és molt positiu. La inscripció per la solitud de l'ajuda finalitza aquest divendres 19 de novembre.

-La reducció dels accidents de trànsit passa per l'educació temprana

L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar en el 2005 el tercer diumenge de novembre de cada any el Dia Mundial del Record de les víctimes dels Accidents de Trànsit. Segons els experts sobre la Situació Mundial de la Seguretat, les xifres de persones moren a l'any a causa dels accidents de trànsit, no baixa. A fi d'evitar totes aquestes pèrdues humanes, socials o de salut, s'utilitza aquest dia no solament per reflexionar sobre aquesta tràgica perduda sinó a més també per recordar totes les lesions causades pels accidents de trànsit i tots els factors que contribueixen al fet que aquests succeeixin. Velocitat inadequada, falta d'ús de cinturons de seguretat o l'ús del mòbil són algunes de les principals causes d'accident. Parlarem amb el delegat de Stop Accidentes de Catalunya, Lilo Vilasante.

- Segueixen pujant les xifres d'accidents de trànsit?

Es mantenen, però mai baixen, notem un repunt i no sabem si és a causa d'una relaxació a causa de la pandèmia i per les ganes que tenien de sortir. Els accidents sempre existiran, és una cosa que mai podrem evitar al 100%, però sí que podem evitar la violència viària, és a dir, conduir sota els efectes de l'alcohol, de lles drogues o l'ús del telèfon mòbil mentre conduïm.


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar