COPE

PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 19 de febrer del 2021.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 20:06

Avui, a La Linterna Catalunya, hem parlat dels següents temes:

-Estos son los puestos de trabajo que cuesta cubrir en Cataluña a pesar del paro

Según los últimos datos del Ministerio de Trabajo el número de desempleados en nuestro país ha aumentado hasta los 3.964.353 registrados, lo que supone un aumento interanual de 710.500 desempleados (+21,8%) en un año aciago para el mercado de trabajo.

Sin embargo, paradójicamente, 8 de cada 10 directores de recursos humanos de nuestro país reconocen tener problemas a la hora de reclutar talento para su compañía, porcentaje que se ha disparado 30 puntos porcentuales en los últimos 5 años.

En La Linterna Catalunya hemos hablado del tema con Isabel Barceló. directora de selección de Adecco Cataluña "de media, un 9% de las vacantes disponibles en el mercado de trabajo se queda sin cubrir -porcentaje que en algunos perfiles muy específicos y zonas geográficas puede dispararse a cerca del 60% de puestos sin cubrir".

-Què coneixem de la síndrome post-Covid?

A La Linterna Catalunya hem parlat am la responsable de la Unitat de síndrome post-covid de la Fundació, la doctora Lourdes Mateu, que ha destacat que "és fonamental tractar als pacients amb simptomatologia COVID de llarga durada des d'un vessant multidisciplinari" i afegeix que "els pacients amb aquesta síndrome tenen múltiples símptomes i reaccionen de maneres molt diferents. El cansament és una de les característiques més freqüents." ens diu la doctora.

-60 xips del rover Perseverance, amb la missió de buscar restes de vida a Mars, són de l'UPC

A La Linterna Catalunya hem parlat amb l'Antonio Bernal, astrònom de l'observatori Fabra de Barcelona, i ens ha explicat que "La NASA ha enviat a la seva sonda a un lloc on se suposa que fa milions d'anys hi havia un llac alimentat per diversos rius i afluents, és a dir, un lloc que, d'haver-se desenvolupat, tindria un percentatge molt alt de trobar restes de vida." ens diu Bernal i està segur que sense cap mena de dubte "Trobar restes de vida bacteriana seria la notícia més important de la història de la humanitat i que ens portaria a plantejar-nos que realment aquesta abunda en l'univers."

-"Nuevo Orden" un film que explica amb terror la lluita de classes

Unes fastuoses noces d'alta nissaga es converteix inesperadament en una lluita entre classes que deriva en un violent cop d'estat.

Vist a través dels ulls d'una jove promesa i dels servents que treballen per a la seva rica família, 'Nou ordre' segueix les petjades de l'ensulsiada d'un sistema polític i del naixement d'un esquinçador nou reemplaçament.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo