COPE

PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 16 de febrer del 2021.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 23:37

Avui, a La Linterna Catalunya, hem tractat els següents temes:

-¿Por qué Francia deja a sus ciudadanos entrar en España por Navarra y no por Cataluña?

Estamos de acuerdo. Hay que controlar la pandemia, hay que evitar que nuestros mayores caigan enfermos, gracias a la vacuna eso se está ya consiguiendo, hay que evitar que nuestros seres queridos corran un riesgo terrible antes de ser vacunados. ¿Y cómo se consigue todo eso? Con restricciones sociales y de movimiento.

Pero ¿qué pasa cuando las restricciones van por barrios en función de criterios dispares?

Es lo que está ocurriendo en distintas zonas de España, mientras en Madrid la hostelería ha seguido funcionando, en Cataluña ha sufrido un golpe mortal con los cierres y restricciones de horario. Criterios dispares.

-Veïns de Riumar es queixen del pla estatal per protegir el Delta

El canvi climàtic és un dels problemes a mig - llarg termini que cal afrontar. La pujada dels nivells de la mar amenaça seriosament a totes aquelles zones costaneres a nivell de mar, platges i deltes.

Una de les zones en perill és el delta de l'Ebre, ja en regressió des de fa anys a causa de dràstica reducció de l'aportació de sediments i que es posa de manifest cada vegada que hi ha un temporal important.

A La Linterna Catalunya hem parlat amb Eutimio Mauri, president del Consell de Riumar a deltebre, "Curt i ras: és la mort de la urbanització". Així de contundent s'expressa Eutimio a l'hora de valorar l'impacte de l'aplicació del Pla de Protecció del delta de l'Ebre presentat pel govern espanyol sobre el principal nucli habitat de la costa deltaica, també el més amenaçat per la regressió i l'augment del nivell del mar.

-El sector sanitari català convoca una vaga al març

Diversos sindicats han convocat una vaga dirigida a tots els professionals de la salut, atenció domiciliària i residències pel dimecres 10 de març davant de la "situació límit" que pateixen.

Els convocants són els que formen en l'actualitat la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya: USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC-CTS-IAC, CGT, COS i PSI Lluitem. Aquestes organitzacions insten els sindicats majoritaris a sumar-se a la iniciativa. També han anunciat aturades els dilluns a partir del 15 de març de 2 hores en tots els torns laborals (de 4 h a 6 h; de 8 h a 10 h i de 18 h a 20 h). Els sindicats alerten que la covid-19 ha convertit una situació "precària" en "crítica" i demanen a les persones usuàries del sistema que els donin suport.

-La planta de Nissan a Barcelona podria transformar-se en una fàbrica de bateries

L'empresa sud-coreana LG Energy Solution com la francesa Schneider Electric estarien interessades a adquirir la planta de Nissan a Barcelona, que deixarà de produir automòbils el mes vinent de desembre degut als plans d'ajust de la companyia, amb l'objectiu de transformar-la en una fàbrica de bateries.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar