COPE

Newsletters
Registrarme

SALUT

Europa aprova la vacuna d'Hipra

El preu oscil·larà entre els vuit i els deu euros.

Audio

Caterina Ruiz Ponce
COPE Cataluña

HERRERA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 17:40

La primera vacuna fabricada contra la covid-19 al nostre país, ha estat aprovada i autoritzada per l'Agència Europea de Medicaments, ens referim a la vacuna d'Hipra. Parlem amb el vocal sènior i portaveu de l'associació espanyola de vacunologia, Dr. Ferran Moraga-Llop.

- En aquest moment quin serà el lloc per la vacuna d' Hipra?

Aquesta vacuna s'autoritza pel comitè de medicaments de l'Agència Europea de Medicaments i la Comissió Europea ha aprovat la seva comercialització. Es podrà administrar aquelles persones que hagin rebut una primera sèrie de vacunes encara que siguin diferents.

A causa de la situació que estem ara amb la pandèmia, aquesta vacuna està indicada per les persones de risc, és a dir, aquelles persones més grans de seixanta-cinc anys i aquelles més grans de setze anys que tinguin qualsevol malaltia què condicioni un risc d'immunosupressió o per patiment d'una malaltia crònica.

- Té molta competència. Per què aquesta vacuna i no d'altres?

Aquesta vacuna és la primera que es fabrica íntegrament a la Unió Europea, no hi ha més de deu països que fabriquin vacunes i aquesta s'administrarà per via intermuscular i té l'avantatge que es pot conservar a una temperatura de frigorífic, entre 2-8 graus, la qual cosa que facilita la logística i la distribució en les campanyes de vacunació. Un altre aspecte molt important que té aquesta vacuna és la seva resposta immunitària cap a les noves variants.

- És molt cara?

Aquest és un altre avantatge, segons el laboratori fabricant, la dosi no arribarà als deu euros.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Reproducir
Directo Fin de Semana

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Escuchar