COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 21 de setembre del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 15:50

Avui hem tractat els següents temes:

-L'oci nocturn torna a reobrir però només en espais exteriors.

El Govern permetrà la reobertura de l'oci nocturn només en espais exteriors i fins a les 3 de la matinada a partir d'aquest dijous. A aquest horari se li haurà de sumar mitja hora més per desallotjar els clients. Així ho ha aprovat el Procicat aquest dilluns.

Es fa així un primer pas després de moltes setmanes de tancament i de moment es deixen els locals interiors per a més endavant. D'altra banda, la restauració podrà també allargar el seu horari fins a la 1 de la matinada, 30 minuts més del que pot obrir ara.

Diverses veus havien demanat la reobertura de l'oci nocturn per evitar els botellots, com ara l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La decisió es pren just a les portes de les festes de La Mercè.

-Pot haver-hi una erupció volcànica a Catalunya?

Malgrat que el tipus de volcà que ha explotat a l'illa de La Palma és el mateix que es troba a la zona volcànica de la Garrotxa, els experts asseguren que és "altíssimament improbable" que a Catalunya hi pugui haver una erupció de la mateixa magnitud, almenys en un futur pròxim.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb el geòleg i director del centre Geocamb de la universitat de Girona, David Brusi.

"Aquí no tenim cap símptoma que el nostre vulcanisme es pugui reactivar en breu"

La zona tectònica de les Canàries és molt més activa, fet que provoca que les erupcions siguin més freqüents.

Així mateix, des de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) asseguren que els moviments sísmics que hi ha al territori català no tenen res a veure amb l'activitat volcànica.

-Les ulleres de Facebook reben el seu primer avís

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado

A Espanya les noves ulleres de Facebook no estan disponibles i a causa d'això, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) no s'han pronunciat sobre aquest tema. Sí ho han fet la 'Irish DPC' i la 'Garant per la protezione dei dati personali', les organitzacions de Protecció de Dades d'Irlanda i Itàlia, dues dels països europeus on s'han posat a la venda les Ray-Ban Stories.

En un comunicat, les agències expliquen que estan "preocupats pels mitjans pels quals les persones capturades en els vídeos i fotos poden rebre un avís que estan sent gravades".

Les agències argumenten que els telèfons intel·ligents també poden gravar a tercers, però es dóna el cas que el telèfon és visible en aquest cas, mentre que la llum indicadora és molt petita.

-"Tu refugio en el infierno", la novel·la negra de José Mª Fuster-Fabra

"Passin i llegeixin el que es cou en la cuina de treball de policies, guàrdies civils, advocats i polítics corruptes en aquesta apassionant novel·la protagonitzada per un policia tan canalla com honest." Són les paraules de Carlos Herrera per presentar "tu refugio en el infierno".
Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Escuchar