COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa de l'11 demaig del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 12:15

Avui hem tractat els següents temes:

-Catalunya posa en marxa un projecte per produir fusta d'alta qualitat

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) lidera un projecte per promoure la producció de fusta d'alt valor a Catalunya. Es tracta de les frondoses nobles, és a dir, espècies d'arbres que produeixen una fusta de característiques tècniques i estètiques excepcionals.

Alguns dels seus principals exponents són el roure, el castanyer o la noguera. A Catalunya, més d'un 90% d'aquesta fusta s'importa de l'estranger i la indústria que la fa servir, com l'ebenisteria, la torneria o la boteria, els costa molt trobar aquest producte de proximitat.

A Migdia de COPE Catalunya hem parlat amb l'investigador del CTFC Jaime Coello "el cultiu de frondoses és favorable ambientalment perquè contribueix a la diversificació del paisatge i dels ecosistemes."

-Com ajuda el "Plan Moves" al sector automobilístic català?

Experts en el sector automobilístic definirien "Plan Moves" com un primer pas cap al futur, però l'electrificació no va al ritme que deuria en comparació a altres països d'Europa. Per saber com està la situació ara mateix tenim com a convidada a la Noemí Navas, directora de comunicació de l'associació espanyola de fabricants d'automòbils i camions (Anfac).

-Fa la sensació que sempre anem un pas enrere en comparació amb Europa en temes com és l'electrificació.

Per desgràcia en aquest tema, anem molt per enrere d'Europa, estem a la cua en la penetració de l'electrificació de les nostres matriculacions i el nostre parc automobilístic. És una situació que està començant a canviar des de finals de l'any passat, però es necessita un impuls molt més intens.

-La secció de les tecnologies. Phising, smishing, vishing

Avui dia el comerç digital cada cop té més presència i els lladres digitals milloren els seus sistemes per enganyar-nos. En aquest moment existeixen tres maneres i es denominen com phising, smishing i el vishing. Hem convidat a l'Enrique Sanjuan director de l'agència digital community internet Barcelona, perquè ens expliqui el seu significat.

-Quina diferència hi ha entre elles?

El pishing prové de pescar, seria com llençar la canya per pescar-te i menjar-te. Tractar bàsicament d'agafar-te el password d'un compte per després quedar-se amb ella. Enganyen a la víctima fent-se passar per una persona, empresa o servei de confiança i manipular-te -perquè revisis les teves accions i subministrar-li el teu password. Aquest mètode es van iniciar a principis de l'era de l'internet especialment amb els comptes d'american online. En aquest moment s'ha estès i és una pràctica habitual en el món dels ciberdelinqüents.

-L'alt Empordà farà visitables 65 monuments en format 360° digital

l'Alt Empordà farà visitables 65 monuments amb imatges en 360 graus a través d'una aplicació mòbil. És un projecte que engloba tota la demarcació i que també inclourà peces patrimonials en tres dimensions. Parlarem amb el senyor Agustí Badosa, conseller comarcal de turisme del consell comarcal de l'Alt Empordà.


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo