COPE

MEDI AMBIENT

Com ajuda el "Plan Moves" al sector automobilístic català?

El Plan Moves busca incentivar la compra de cotxes elèctrics, híbrids endollables i de pila de combustible d'hidrogen

Audio

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 16:25

Experts en el sector automobilístic definirien "Plan Moves" com un primer pas cap al futur, però l'electrificació no va al ritme que deuria en comparació a altres països d'Europa. Per saber com està la situació ara mateix tenim com a convidada a la Noemí Navas, directora de comunicació de l'associació espanyola de fabricants d'automòbils i camions (Anfac).

-Fa la sensació que sempre anem un pas enrere en comparació amb Europa en temes com és l'electrificació.

Per desgràcia en aquest tema, anem molt per enrere d'Europa, estem a la cua en la penetració de l'electrificació de les nostres matriculacions i el nostre parc automobilístic. És una situació que està començant a canviar des de finals de l'any passat, però es necessita un impuls molt més intens.

-Com valoreu el "Plan Moves"?

És molt positiu, es va fer ressò de les peticions que necessitava el sector sobre un pla amb unes millor sortides, una millor dotació econòmica i més estable en el temps. Hem passat d'un pla de 100 milions a un de 800 milions en el primer any i obert fins al 2023, això vol dir que l'usuari sap que té aquest pla obert i que no generarà uns pics de demanda que és el passava en anys anteriors.

-Quan mirem el pla de mobilitat tot apunta que anem cap a una descarbonització del medi ambient, que passarà amb el gran estoc de vehicles de baixes emissions?

El primer de tot i que hem de tenir molt clar és que per treballar contra la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic el més fonamental és renovar el parc automobilístic perquè qualsevol vehicle que es posi ara mateix en el mercat Substituint a un vehicle de més de deu anys suposa una baixada d'emissions de CO₂ d'un 30%.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera y Jon Uriarte

Reproducir
Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera y Jon Uriarte

Escuchar