COPE

PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 13 de gener del 2021.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14 ene 2021

Avui, a La Linterna Catalunya, hem parlat dels següents temes:

-La meitat dels sanitaris té un alt risc de trastorn mental després de la primera onada de la Covid-19

Ho indica un estudi liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i metges del Mar, amb dades de més de 9.000 treballadors de 18 centres sanitaris de l'Estat, en el marc del projecte 'Mindcovid'. Els símptomes principals són depressió, ansietat, atacs de pànic, trastorn d'estrès posttraumàtic i abús de substàncies. Segons un segon estudi, dels mateixos autors, un 3,5% dels sanitaris presenta ideació suïcida activa en l'últim mes.

Un total de 9.138 professionals van respondre preguntes sobre la feina durant la primera onada; relacions familiars; impacte personal de la covid-19 o en l'entorn familiar, social i laboral i una sèrie de mesures per detectar possibles trastorns mentals.

-¿Es recomendable cambiar de tarifa por la subida de la luz?

Las subidas de precios tienen su origen en el aumento de la demanda eléctrica a causa de las bajas temperaturas, la baja aportación de las energías renovables que abaratan el precio de la electricidad y las subidas del precio del gas natural.

En La Linterna Cataluña hemos hablado con Enrique García, portavoz de OCU,organización de consumidores y usuarios "OCU denuncia que en realidad es el sistema de precios marginalista el que agranda los efectos negativos que para los consumidores tienen estos periodos de máxima demanda" explica García "este provoca que, para garantizar el suministro a todos los consumidores, se tenga que recurrir a las tecnologías más caras para producir energía eléctrica, en este caso las centrales de ciclo combinado que usan el gas natural como materia prima."

-El sector de l'olivera, molt afectat per Filomena, demana ajudes directes

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya sol·liciten al Departament d’Agricultura que posi en marxa ajuts directes pels productors d’olivera afectats del temporal Filomena de Terra Alta, Ribera de l’Ebre i Les Garrigues, on ha deixat entre 40 i 60 centímetres de neu.

Els arbres han quedat completament coberts per la neu i amb moltes branques trencades, en aquestes zones, el que implicarà que s’hauran de tallar des del soc i per aquest motiu es comprometrà la producció dels pròxims tres anys.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar