• Sábado, 27 de abril 2024
  • ABC

COPE

PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 18 de novembre del 2020.

Audio

La Linterna CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 20:18

Avui, a La Linterna Catalunya, hem tractat els següents temes:

-Bellvitge estudiarà l’ús de la intel·ligència artificial en el tractament de la covid-19 a les UCIs

El Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge, a través de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), estudiarà l'aplicació de la intel·ligència artificial en el tractament de la covid-19 a les UCIs. Ho farà dins el projecte europeu ENVISION, on participen 19 centres de recerca de 13 països –Bellvitge és l'únic hospital a Espanya-.

-Vint anys de Tàrraco com a patrimoni mundial

Tenim una joia a Catalunya que es veu clarament i és Tàrraco, celebra els vint anys de patrimoni mundial de la humanitat, parlarem amb Hermán Pinedo regidor de patrimoni de l'ajuntament de Tarragona.


Felicitats per aquests vint anys de patrimoni mundial de la humanitat.

Hermán Pinedo: La felicitació va per la ciutat, perquè és una celebració que commemora un fet important per la ciutat què és aquesta declaració de patrimoni de la humanitat.

Fa la sensació que són pocs anys sent Tàrraco.

Hermán Pinedo: el reconeixement es va fer l'any 2000. Va arribar quan va arribar, però ara l'important és que siguem mantenint aquesta declaració i que siguem valorant el que tenim.

-¿Nos estamos quedando sin antibióticos?

El día 18 de noviembre es el día internacional del uso responsable de los antibióticos. En La Linterna Cataluña hemos hablado con María Perelló, responsable del centro de información del medicamento del colegio de farmacéuticos de Barcelona, a la que le hemos realizado una serie de preguntas clave sobre el tema.

¿Nos estamos quedando sin antibióticos?

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado

Maria P.: Sí, estamos en un momento que desde la Administración de todas las instituciones estamos concienciando tanto a la población como al personal sanitario. Tenemos que tener cuidado porque es un bien que tenemos y si no se hace un buen uso, se puede llegar acabar.

-Quan una obsessió és una malaltia?

Segurament a tots ens han dit alguna vegada que estem obsessionats amb alguna cosa. Es una de les frases que més ens diuen i diem.

Però en quin moment podem considerar que estem realment malalts? El doctor Tiffón ens contesta així: "Cuando una persona se encuentra con un pensamiento que le invade toda la esfera de su vida, la personal, familiar e incluso laborar, y cuando ese pensamiento se produce de forma repetitiva provocándole un gran nivel de ansiedad, en ese caso si estamos hablando de un transtorno obsesivo-compulsivo." ens explica el psicòleg.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Poniendo las Calles

Poniendo las Calles

Con "El Pulpo"

Escuchar