COPE

NATURA

Quantes espècies en perill d'extinció hi ha a Catalunya?

A finals de l'any passat, el 25% d'invertebrats i vertebrats van desaparèixer.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBARCELONA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 03 may 2021

Acaba de néixer el zoo de Barcelona una cria d'òrix blanc i és una espècie extinta en la part salvatge. Amb aquesta bona notícia es pot veure la gran funció que té el zoo amb la conservació de la biodiversitat. Parlarem amb Sito Alarcón director del zoo de Barcelona.

-Felicitats pel naixement.

Gràcies, com bé deies és una espècie d'antílop absolutament extinta en el seu hàbitat natural i, a més, és una espècie que, fins i tot, sortia a les tombes egípcies. Estem molt contents, ja que és un dels papers prioritaris dels Zoos, intentar mantenir aquest punt genètic d'espècies que estan molt amenaçades o en perill d'extinció i poder fer alguna cosa per la natura introduint-les i recuperant aquesta espècie.

-Com s'introdueix una espècie que ja està extinta en l'entorn salvatge?

Ja ho hem fet amb altres espècies i tenim alguns projectes de reintroducció. No és una tasca fàcil, el primer que s'ha de fer és revertir allò que ha fet la natura perquè desaparegui aquesta espècie, en moltes ocasions el motiu és la pressió de l'home. Hem de solucionar aquests temes per problemes de la contaminació o per un ús excessiu dels hàbitats. El segon pas que hem de fer, és treballar directament amb la població que hi viu per tal que ells siguin conscients que s'ha de protegir.

-Quantes espècies estan en perill d'extinció a Catalunya?

Precisament a finals de l'any passat es va presentar l'estratègia de biodiversitat a Catalunya on es va reflectir que el 25% d'invertebrats i vertebrats van desaparèixer. Als ecosistemes com poden ser els rius o els llacs les espècies han davallat més d'un 50%.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar