COPE

12-1-21

El preu del rebut de la llum puja un 27 per cent en plena onada de fred

Audio

MIGDIA COPE CAT I ANDBARCELONA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 15:15

Avui a Migdia Cope Catalunya i Andorra hem parlat amb Facua-consumidores en Acción sobre “el subidón” del rebut de la llum.

En plena onada de fred aquest divendres el preu de l'electricitat en el mercat majorista ha arribat almenys als 95 euros per megawatt/hora. De fet, els dades de l'OMIE - l'operador elèctric ibèric- anticipen que aquest augment superarà els 100 euros per megawatt/hora, arribant als 114 euros a les vuit del vespre.

La mitjana de tot el dia serà el segon preu més alt de tota la història a l'Estat i és produirà en plena onada de fred. Aquest increment suposa que és passa del preu habitual dels 30-40 euros per megawatt/hora mitjana, als 110 euros per megawatt/hora de mitjana.

Durant els primers dies del 2021 el preu de la llum s'ha disparat un 27%. El resultat és que s'ha passat dels 13,24 cèntims per quilowatt-hora (kWh) durant el gener de 2020, als 16,81 cèntims en l'actual període d'enguany, segons dades de Facua-Consumidors en Acció.

La factura elèctrica de l'usuari mitjà es situaria en 80,71 euros, la qual cosa representa un increment del 19,3% sobre els 67,67 euros pels mateixos dies de l'any passat. Aquest anàlisi és sobre un consumidor mitjà de 366 quilowatts -hora (kWh) mensuals i què te una potència contractada de 4,4 kW.

L'electricitat no és l'únic bé que s'encareix. La tarifa regulada del gas (TUR) va licitar entre un 6,2% i un 6,6% a l'inici de l'any respecti del trimestre anterior, en funció del consum contractat, bàsicament per l'encariment del recurs.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Mañana Fin de Semana

Con Ángel Correas

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Ángel Correas

Escuchar