COPE

Estirem l'ús de les mascaretes més del que toca

Segons una enquesta, fins a tres vegades més del recomanable

Estirem lús de les mascaretes més del que toca

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 12:52

Una nova enquesta organitzada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) conclou que estirem l'ús de les mascaretes molt més del que ho hauríem de fer, i això afecta la seva capacitat de protecció i filtratge.

Segons l'informe, les llars del nostre país, es gasten una mitjana de 32 euros mensuals en mascaretes, la majoria de les quals, un 57%, en mascaretes d'un sol ús, mentre que el 42% opten per les reutilitzables.

Des de l'inici de la pandèmia les autoritats sanitàries han insistit que el temps d'ús recomanat de les mascaretes quirúrgiques és de quatre hores (vuit hores en el cas de les FFP2). Més enllà d'aquestes quatre hores, se n'està comprometent l'eficàcia protectora. El mateix passa si superem la quantitat de rentades recomanada en el cas de les reutilitzables.

Per això, l'OCU ha fet una enquesta sobre el temps d'ús de les mascaretes, i aquests n'han estat els valors mitjans obtinguts:

  • Higièniques o quirúrgiques d'un sol ús: 9 hores
  • FFP2, FFP3 o KN95: 21 hores
  • Higièniques reutilitzables: 10 hores
  • Reutilitzables o rentables FFP2, FFP3 o KN95: 15 hores
  • Reutilitzables o rentables de tela, no homologades: 16 hores

Dels usuaris de les mascaretes higièniques o quirúrgiques d'un sol ús, l'informe revela que el 25% dels usuaris les porten més de 9 hores, i fins i tot un 11% superen les 16 hores (quatre vegades més del que és recomanat).

Aquest i altres temes pròxims pots trobar cada dia de 12.20 a 13 hores a "Herrera a Cope Catalunya i Andorra". Les històries més humanes que succeeixen a Catalunya són ampliades amb les veus dels seus protagonistes en les franges locals de la Cadena Cope a Catalunya. Si el teu horari d'escoltar ràdio és a partir de les 13 i fins a les 14 hores no et perdis "Migdia Cope Catalunya i Andorra".

Un temps de ràdio en directe amb les millors entrevistes musicals dels artistes que triomfen o els escriptors que presenten les seves últimes novetats literàries. No manca mai la última hora informativa comptada de forma àgil i ràpida. Un avanç de les notícies esportives que s'amplien a les 15.05 hores en "Esports Cope" o el temps i la mobilitat en les carreteres catalanes. Recorda, de 12.20 a 14 hores, escolta Cope Catalunya i Andorra.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar