COPE

SÍNDICA DE GREUGES

Possibles irregularitats greus en la convocatòria d’oposicions de la Guàrdia Urbana

Al cap de poc de finalitzar la jornada de les proves ja circulava per les xarxes el solucionari dels tests d'ahir

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYABARCELONA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 13:29

La síndica de greuges de Barcelona ha iniciat un expedient d'ofici per fer un seguiment en el procés d'investigació intern de l'ajuntament en relació amb possibles irregularitats a la convocatòria d'oposicions de la Guàrdia Urbana i s'exigeix a l'Ajuntament que s'anul·li aquest test i es torni a repetir sota la sospita que s'hagi filtrat la prova i que s'obri una investigació interna que determini l'abast d'aquest fet tan greu. La imatge de la Guàrdia Urbana de Barcelona està tocada per altres processos que en el passat han sigut motiu d'escàndols. Parlarem amb la Maria Assumpció Vilar Síndica de Greuges de Barcelona.

-Que està passant amb les oposicions de la guàrdia urbana?

Resulta que el dissabte passat dia 5 de juny va tenir lloc la convocatòria de les tres primeres proves eliminatòries en el procés de selecció de 259 places de la guàrdia urbana. El que va passar és que el mateix dia i l'endemà sobretot, alguns sindicats van denunciar que hi havia una plantilla de respostes preparada dels exercicis que corresponien a la següent prova. Ens va sorprendre, però no és la primera vegada que succeeix, que després es pugui demostrar ja és una altra cosa. Es van fer públiques aquestes denúncies i l'ajuntament va obrir un expedient per determinar si era veritat que havien succeït algunes irregularitats.

-Per què creus que succeeixen aquestes irregularitats?

Anys enrere ja va passar, vam tenir queixes, però no es va poder demostrar i fins i tot el mateix ajuntament no ho va poder demostrar i es van repetir algunes proves. Per sort o per desgràcia si no hi ha proves, no es pot fer res, però estarem a l'espera que l'ajuntament faci una investigació a fons i resolgui aquest últim cas perquè no es torni a repetir.


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo