COPE

PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 14 d'abril del 2021.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 13:18

Avui hem tractat els següents temes:

-UdG desenvolupa un mètode més ràpid i econòmic per detectar Covid

Detectar la covid-19, combatre la seva simptomatologia, bloquejar els virus i les seves variants, s'ha convertit en tota una carrera que porta de cap als investigadors, metges, sistema sanitari i polítics durant més d'un any. L'universitat de Girona ha desenvolupat un nou mètode ràpid i econòmic per detectar la infecció per coronavirus. És una eina que presenta una sensibilitat superior al 90% i permetria analitzar unes 380 mostres alhora cada mitja hora. Parlarem amb l'investigador Pere Boadas Vaello, investigador del grup de recerca NEOMA .

Com funciona aquest test?

<< El que hem desenvolupat és una metodologia que està pensada per ser en primera instància utilitzada en un laboratori clinic. La presa de la mostra és a través d'un bastonet i s'agafa de la faringe, a partir d'aquí tot el procés analític és diferent. En lloc d'utilitzar tècniques només genètiques, el que fem és utilitzar una metodologia que combina la química analítica, la estadística i la inteligencia artificial. El que fem servir És una tècnica on utilitzem una màquina , que a través de la injecció d'un làser a la mostra queden totes les molècules carregades elèctricament i volen per dintre d'aquesta màquina, al final hi ha un detector que va transformant aquestes molècules en un registre, llavors combinant això amb la inteligencia artificial hem descobert que podem diferenciar amb aquest dibuixos, si són mostres negatives o positives.>>

-Espai dels mossos d'esquadra. Patrullatge en pàrquings de comunitats

-Hi ha una iniciativa per començar el patrullatge de mossos d'Esquadra i guàrdia urbana als pàrquings de les comunitats davant de l'augment de robatoris.

Ja fa algunes setmanes que hem dit alguna notícia en relació amb els robatoris a pàrquings, evidentment les tipologies delictives es van modificant en funció de les necessitats i de l'augment, i ara s'ha tornat a detectar un increment de robatoris en els estacionaments de pagament i privats, el que s'ha fet per part dels mossos i la guàrdia urbana és començar a patrullar per evitar aquest repunt. Ho hem tingut sempre, al final és una modalitat delictiva clàssica, és una de les denúncies més recurrents.

-S'ha desenvolupat una operació especial contra el tràfic internacional de marihuana que s'ha desenvolupat tant Astúries com a Catalunya.

Si una operació conjunta que s'ha fet aquest matí a primera hora, dedicada un cop més al tràfic de marihuana. S'han fet un total de 23 registres on també ha participat la policia nacional. En aquest cas sembla que aquesta presumpta organització criminal tindria origen xinès que a més de traficar també cometia delictes de blanqueig de capitals.
Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo