Catalunya acull per primera vegada la gala dels Sols de la Guia Repsol 2026
Tarragona serà l'epicentre de la gastronomia espanyola en una edició que celebrarà el talent culinari sota el lema 'Seguim provant coses noves'

Presentació de la Gala dels Sols Guia Repsol 2026 a Tarragona
Lleida - Publicado el
2 min lectura
Per primera vegada en la seva història, Catalunya serà l'escenari de la gala d'entrega dels Sols de la Guia Repsol. La ciutat de Tarragona ha estat escollida per acollir la cerimònia de l'edició de 2026, que tindrà lloc el dilluns 16 de febrer al Palau Firal i de Congressos. L'anunci ha estat realitzat per la Generalitat de Catalunya i la Guia Repsol, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i els ajuntaments de Tarragona, Reus i Alcanar.
Una celebració en tres actes
Els esdeveniments començaran a Reus el diumenge 15 de febrer amb una festa de benvinguda. L'endemà, Tarragona reunirà més de 200 cuiners i cuineres de tot Espanya a la gala principal, que es podrà seguir per streaming sota el lema 'Seguim provant coses noves'. Setmanes més tard, Alcanar (Terres de l'Ebre) serà la seu de l'entrega dels Solets de primavera 2026, la distinció de la guia per a llocs amb un encant especial.
Catalunya, potència gastronòmica
L'elecció de Catalunya, reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, no és casual. La comunitat és el territori amb més restaurants guardonats amb Sols Guia Repsol a Espanya, amb un total de 114. D'aquests, nou tenen la màxima distinció de Tres Sols, 29 en tenen Dos i 79 en tenen Un. La província de Tarragona, per la seva banda, compta amb 13 d'aquests establiments.
La presentació oficial ha tingut lloc a la Sala Sarcòfag del Pretori romà de Tarragona i ha comptat amb una àmplia representació institucional. Entre els assistents hi havia el conseller Miquel Sàmper, la presidenta de la Diputació Noemí Llauradó, l'alcalde de Tarragona Rubén Viñuales i la directora de Guia Repsol, Maria Ritter.
La gala Repsol 2026 representa una gran oportunitat per mostrar-nos arreu com a territori destacat en l’aspecte gastronòmic
Presidenta de la Diputació de Tarragona
Catalunya és la comunitat amb més Sols"
Directora de Guia Repsol

Presentació de la Gala dels Sols Guia Repsol 2026 a Tarragona
Veus institucionals i culinàries
Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball, ha afirmat que la gala "és una mostra que la Regió Mundial de la Gastronomia ens deixarà un llegat que consolidarà el nostre lideratge gastronòmic". Per la seva part, Maria Ritter, directora de la guia, ha destacat que "Catalunya és la comunitat amb més Sols. Aquí hi ha xefs que són un referent al món". Ha afegit que "és natural que Catalunya i Guia Repsol ens uníssim per a celebrar el talent a les cuines".
Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, ha subratllat que "la gala Repsol 2026 representa una gran oportunitat per mostrar-nos arreu com a territori destacat en l'aspecte gastronòmic". En la mateixa línia, Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, ha assenyalat que "amb iniciatives com la Gala dels Sols Repsol, unim indústria, institucions i gastronomia per projectar el Camp de Tarragona amb una mirada moderna i inspiradora".
Els alcaldes dels municipis implicats també han celebrat la notícia. Rubén Viñuales, alcalde de Tarragona, ha reivindicat la identitat gastronòmica única de la ciutat. Des de Reus, Josep Baiges ha destacat l'orgull d'acollir l'acte previ, mentre que Joan Roig, alcalde d'Alcanar, ha reconegut que "per a Alcanar és un honor acollir l'entrega dels Solets de Primavera 2026", una distinció que "democratitza el mapa gastronòmic".
Este contenido ha sido creado por el equipo editorial con la asistencia de herramientas de IA.



