• Viernes, 14 de junio 2024
  • ABC

COPE

Fisioterapeutes

Els fisioterapeutes celebren la incorporació del servei als Centres d’Atenció Primària de Catalunya

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya assegura que és una "demanda històrica" i esperen que Salut compleixi el "compromís anunciat"

Audio

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 17:07

Els fisioterapeutes han celebrat la mesura “llargament esperada” pel col·lectiu de més de 12.000 professionals fisioterapeutes de Catalunya, de la incorporació del servei a l’atenció primària, després que el Departament de Salut hagi anunciat que hi haurà fisioterapeutes a 30 CAP. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha recordat que aquesta és una “demanda històrica” que contribueix “decisivament” a la millora de la salut de la població i que hauria de ser només “un primer pas per universalitzar l’accés a la fisioteràpia”.

L’entitat també desitja que es compleixi el “compromís anunciat” per Salut segons el qual l’any 2023 hi haurà almenys un fisioterapeuta a cada CAP. Per això han manifestat la seva total disponibilitat per treballar amb el Departament de Salut, per fer realitat aquest objectiu, tan necessari per a tothom.

La incorporació de fisioterapeutes ajudarà a reduir les llistes d’espera

A parer del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, l’accés directe a fisioteràpia a l’atenció primària permetrà “reduir la pressió sobre el sistema, posant la ciutadania al centre”, oferint-li els recursos necessaris per millorar la seva qualitat de vida. També contribuirà a reduir llistes d’espera en patologies d’alta prevalença i baixa complexitat com ara lumbàlgieso cervicàlgies.Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo La Linterna de la Iglesia

La Linterna de la Iglesia

Irene Pozo

Escuchar