COPE

Newsletters
Registrarme

RECOLLIDA D'ESCOMBRARIES

La tardor portarà una vaga d'escombraries a Barcelona

UGT Catalunya denuncia l'incompliment dels acords salarials signats.

Audio

Migdia a COPE CatalunyaBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 12:58

La UGT Serveis Públics denuncia l’incompliment de l'acord al qual es va arribar a l'abril i que establia que el personal del sector de recollida d’escombraries cobrarien l'actualització i abonament dels endarreriments corresponents a l'IPC del 2021 i 2022 fins data d'avui.

Els empleats/ades del sector de la neteja viària no han cobrat encara la part proporcional que es van signar entre representants de les quatre contractes adjudicatàries del servei de neteja i els sindicats.

Al maig, els 4.000 treballadors de les companyies adjudicatàries de neteja de la ciutat ––FCC Medi Ambient SAU, Corporació CLD Serveis Urbans de Tractament de Residus, Urbaser i Prezero España (abans Cespa) van cobrar l'increment del 0,6% del salari concorde a la pujada de l'IPC per a l'any 2019.

No obstant, la pujada de l'IPC per a l'any 2021 (6,0%) i per al 2022 (2,5% amb un topall de negociació fins al 4%), no s’ha cobrat com s’havia acordat.

Els treballadors i treballadores d’aquest sector han rebut les seves nòmines sense els increments acordats, mentre que l’ Ajuntament i les empreses no es posen d'acord amb qui ha de pagar l'increment fet que perjudica finalment a les persones treballadores.

Es per això, que des de la UGT de Serveis Públics preveuen una "tardor calenta" amb aturs, vagues i concentracions, si la situació continua igual.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat del tema amb el president de la UGT Serveis públics Catalunya, Ramón Cebrián (àudio).

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar