COPE

TURISME

Besalú, una de les joies medievals de Catalunya

Bisuldunum, el seu nom original, era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià, al sud i el Capellades, al nord.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraGirona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 20:53

Avui hem parlat d'una de les joies medievals catalanes Besalú. Besalú va ser seu d'un important comtat independent. Compta amb un conjunt historicoartístic medieval considerat com un dels millors conservats de Catalunya.

Formen part d'aquest conjunt l'antiga església del monestir de Sant Pere del segle XII, de la qual destaca l'originalitat del seu deambulatori; l'església de Sant Vicenç del segle XII, on es conserva una capella gòtica lateral dedicada a la Vora Cruz; la façana de l'antiga església hospital de Sant Julià del segle XII; la casa de Cornellà, monument romànic del segle XII i la sala gòtica de la Cúria Real. Destaca tota la jueria, i especialment el Miqvé.

El Miqvé o casa de banys rituals de Besalú és, juntament amb el de Girona, l'únic recinte de banys jueus descobert fins ara en la Península Ibèrica. Es tracta d'una casa de pedra amb volta de canó, típicament romànica, del segle XII.

El majestuós pont romànic sobre el riu Fluvià és un altre dels vestigis del Comtat de Besalú, que juntament amb el de Barcelona, Ripoll i el de Girona, va veure el naixement de la nació catalana.

No sols pels monuments s'ha de valorar Besalú, sinó també per l'aire medieval que ofereixen els seus carrers plens de records.

L'oficina de turisme disposa d'àudio-guies amb àudio descripció per a persones amb dificultats visuals. A més avisa dels possibles obstacles que es poden trobar durant el recorregut.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb la responsable de l'oficina de turisme de besalú, Lourdes Sibecas.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo El Partidazo de COPE

El Partidazo de COPE

Con Juanma Castaño

Escuchar
Directo El Cascabel

El Cascabel

Con Antonio Jiménez y Susana Ollero

Ver TRECE