COPE

PRECARIETAT

Avis a pisos sense llum al Raval de Barcelona

La major part dels inquilins no vol abandonar els seus habitatges perquè tenen por que siguin ocupades durant la seva absència.

Audio

Herrera a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 13:28

El Síndic de Greuges de Barcelona va demanar a l'Ajuntament que proporcioni l'abans possibles habitatges en condicions als inquilins d'un edifici per a persones majors de gestió municipal que el dia 31 van perdre el subministrament elèctric arran d'un incendi.

David Bondia va visitar ahir l'immoble situat al carrer Nou de la Rambla del barri del Raval i va comprovar la difícil situació en la qual es troben aquestes persones.

El problema, va poder constatar el Síndic en la seva visita, és que la major part dels inquilins no vol abandonar els seus habitatges perquè tenen por que siguin ocupades durant la seva absència. De fet, la finca, que suma 48 habitatges, compta amb almenys vuit pisos ocupats.

El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha reivindicat el dret a un habitatge digne . En un comunicat, el síndic posa de manifest que es tracta d'una situació que aplega diverses condicions de complexitat extrema: col·lectiu vulnerabilitzat; pobresa estructural; infrahabitatge, o pobresa energètica, entre altres.

"Des de la Sindicatura de Greuges de Barcelona reclamem accions decidides per garantir el compliment dels drets humans de proximitat, i insistim en la col·laboració entre totes les administracions involucrades amb l'objectiu de salvaguardar els drets bàsics de les persones", conclou.

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat amb el síndic de greuges de Barcelona, David Bondia (àudio).

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Escuchar