Juncosa celebra la Fira de l’Oli amb la nova collita com a protagonista
El municipi de les Garrigues organitza un cap de setmana ple d’activitats per presentar la nova temporada del seu preuat oli, reconegut internacionalment

251126-COPE Lleida-angels araque-Juncosa
Lleida - Publicado el
2 min lectura10:38 min escucha
El municipi de Juncosa celebra aquest cap de setmana la seva tradicional Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana, un esdeveniment que marca el tret de sortida de la nova campanya. La directora de l’agrícola Sant Isidre, Àngels Araque, ha explicat al programa "Herrera a COPE Lleida", amb Ricard Alvarez, tots els detalls d’una fira que permetrà tastar i comprar l’oli de la nova collita.
Un cap de setmana ple d'activitats
Les activitats començaran el divendres a la tarda amb una visita guiada i un tardeo musical. El gruix de la fira es concentrarà a la Plaça del Poble, on durant tot el cap de setmana hi haurà una trentena de parades amb productes d’elaboració artesana. A més, s’han programat tallers, un espectacle de màgia i concerts per amenitzar les jornades.
Un dels grans atractius és la possibilitat de visitar la cooperativa per conèixer de primera mà com s’elabora l’oli. Els visitants podran veure les instal·lacions i el procés d’extracció del suc de les olives, que es comercialitza sota la marca Oli Les Cabanes, disponible també al seu web `olilescabanes.com`.
Un oli reconegut arreu del món
La qualitat de l’oli de Juncosa ha traspassat fronteres, aconseguint premis internacionals a països com la Xina, el Japó, Grècia o els Estats Units. Per a la directora de la cooperativa, aquest reconeixement és un motiu de gran satisfacció. "És un orgull veure un poble de 400 habitants, que la majoria són agricultors, i que l’oli seu sigui reconegut per la seva qualitat arreu del món", ha afirmat Araque.
És un orgull veure un poble de 400 habitants reconegut arreu del món
Directora de l'Agricola Sant Isidre de Juncosa
Una campanya de bona qualitat
Pel que fa a la collita d’enguany, Araque ha valorat positivament la campanya, que ha estat "bastant bona". Segons ha explicat, les finques amb reg de suport han garantit una bona qualitat i quantitat d’olives, assegurant així l’estoc per a la venda durant tota la temporada.
La directora també ha destacat la simplicitat i naturalitat del seu producte. "L’elaboració és ben simple, perquè és collir les olives i xafar-les, no hi ha cap trampa", ha assegurat. El resultat és un producte 100% natural, simplement "el suc de les olives".
L'elaboració és ben simple, perquè és collir les olives i xafar-les
Directora de l'Agricola Sant Isidre de Juncosa
Este contenido ha sido creado por el equipo editorial con la asistencia de herramientas de IA.



