COPE

Newsletters
Registrarme

Trànsit

Els cotxes sense etiqueta ambiental podran circular 24 dies l'any per la ZBE

Fins ara, els cotxes que no poden circular per la zona de baixes emissions només podien tenir 10 permisos especials

Audio

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 17:43

Els cotxes sense etiqueta ambiental podran circular fins a 24 dies l'any per la zona de baixes emissions. L'Ajuntament de Barcelona ampliarà les autoritzacions anuals que es poden demanar, de les 10 actuals fins a aquestes 24. S'inclourà en lanova ordenança que preveu aprovar a principis de l'any que ve per esquivar les sentències judicials en contra.

No només es podran demanar més permisos cada any, sinó que la nova ordenança també establirà un parell d'excepcions més: els treballadors a qui els falti menys de cinc anys per jubilar-se i utilitzin el vehicle a la feina, i les famílies amb pocs recursos. Fins ara, només estaven exempts de la zona de baixes emissions les persones amb ingressos baixos que també necessitaven el vehicle per treballar.

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, creu que la contaminació es mantindrà a ratlla.

"Són elements que, en termes generals, creiem que tindran un impacte ambiental petit, però que en termes particulars són molt importants.Aconseguim afinar molts col·lectius que s'haurien pogut trobar en dificultats per fer front a aquesta ZBE i, per tant, li donem aquesta dimensió més social"

El Tribunal Superior de Justícia va tombar la primera ordenança de la zona de baixes emissions, però per araes continua aplicant perquè la sentència no és ferma. L'Ajuntament, però, la va recórrer al Suprem.
Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Antonio Herraiz

Escuchar