SOCIETAT

Preocupa que es disparin els casos de violència masclista durant el confinament.

L'Institut Català de les Dones ha engegat una campanya que es diu "Establiment segur contra la violència masclista". 

Audio

Herrara a COPE Catalunya i AndorraInstitut català de la dona

Institut català de la donaHerrara a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 17:08

La violència masclista no hi entén, de quarantenes, i el confinament pot desembocar en agressions i maltractaments a les dones i als seus fills i filles, i fa que les víctimes hagin de viure tancades amb el seu agressor.

A la Xina, l'epicentre de la pandèmia, els casos de violència masclista es van disparar, i preocupa que això pugui passar aquí també. Divendres hi va haver un crim masclista a Almassora, a la Plana Alta.

Segons la psicòloga Marisol Rojas Fernández:

"La majoria de les vegades la violència masclista es pateix en el silenci de les llars i, ara que no poden sortir de casa, les dones estan en més perill. A la víctima l'afecta amb una percepció de més dependència, perquè el maltractador, en aquesta situació de confinament, té una percepció de control més gran. Les dones estan amb més ansietat i amb més sensació de perill. El consell és que les dones evitin la major part possible del temps estar soles amb el seu maltractador. Si es desencadena una discussió, que no estiguin en un espai com la cuina perquè pot ser perillós, i sempre amb el mòbil molt a prop."

 -Es pot trucar al telèfon gratuït 900 900 120, és confidencial i no deixa rastre.

- També es pot comunicar el cas via mail a través del correu 900900120@gencat.cat

- En cas de perill, es pot trucar al 112.

Des de l'Institut Català de les Dones han detectat que les trucades s'han doblat. Si de mitjana n'hi ha una vintena, aquests dies n'hi ha una cinquantena, i han decidit reforçar el servei. 

Es demana la complicitat de tothom per lluitar contra la violència masclista.

Establiments segurs contra la violència masclista

L'Institut Català de les Dones ha engegat una campanya que es diu "Establiment segur contra la violència masclista". Són cartells que es penjaran a les farmàcies, a les botigues d'alimentació, als forns... on trucaran al 900900120 si la persona afectada no ho pot fer.

Avís als comerços contra la violència masclista

Molt semblant al que s'ha fet a les Canàries. Qui hi rebi maltractaments, pot anar a la farmàcia, i amb la paraula clau "Mascareta-19" trucaran al telèfon d'atenció a les dones.

Trucar al 112

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Laura Martínez, demana a tothom "que estigui atent amb les dones, els seus familiars, amb les seves veïnes, que, si se sent qualsevol cosa que es pensi que pot ser una agressió, un episodi de violència, es truqui al 112".

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

Lo más

En directo