COPE

SALUT

L'Índex baix de la pandèmia no vol dir que estigui superada

En el nostre país encara hi ha cinc milions de persones que no han rebut la segona dosis

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 16:08

Es redueixen les restriccions del coronavirus a causa de les bones xifres que hi ha al nostre país excepte l'ús de la mascareta que continuarà sent essencial per controlar l'expansió del virus. Parlarem de la situació la que estem i cap a on anem amb l'epidemiòleg i exdirector d'acció sanitària en situacions de crisis de l'OMS, Daniel López Acuña.

- Fa respecte que amb aquestes bones xifres ens relaxem.


Hem de ser molt prudents i molt cautelosos per no caure en la relaxació excessiva ni tampoc prematura amb algunes de les mesures. És molt positiu assolir aquestes xifres d'incidències que ens situen en una mitja de risc baix. Un altre aspecte que sempre repeteixo és que risc baix no vol dir risc nul, no hem de pensar que el virus ha desaparegut ni tampoc el risc de contagi. Hem de seguir extremant les mesures que han de veure amb la vacunació perquè encara tenim pràcticament cinc milions de persones que no han rebut la segona dosis i no tenen la pauta completa i això s'ha de completar per tenir una protecció individual davant del fet que no es pot desenvolupar una immunitat de grup. També hem de mantenir aquelles mesures que són més eficaces com és de l'ús de la mascareta en interiors quan no es pot mantindre una distància o quan hi ha aglomeracions o mantenir les mesures de protecció en l'àmbit escolar com la mascareta, la distància o els grups bombolla. Fins que no tinguem la certesa que no patirem un risc de repunts, no hem de córrer el risc.

- Aquí tenim unes bones xifres, però si la resta del planeta no les tenen, la situació no millorarà.

La vacunació ha estat fonamental per evitar hospitalitzacions i morts, però hem de recordar que els contagis poden seguir passant fins i tot en persones vacunades, per això és important mantenir certes mesures de prevenció. Aquestes bones xifres no només les hem aconseguit per la vacunació, una altra dels motius ha estat mantenir durant més temps les mesures restrictives. Hem de pensar en el control mundial dels contagis i avançar especialment en la vacunació a bona part de la població que no ha rebut cap vacuna, hem de fer un gran esforç solidari internacional què és el que ens permetrà aturar el curs de la pandèmia.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar