COPE

SALUT

Els avantatges i inconvenients del passaport COVID

A Catalunya es pot demanar a la web de La meva salut i a laplicació mòbil.

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 16:55

En poques hores s'ha produït un gir, des d'aquesta passada mitjanit entra en vigor el passaport covid en restauració, oci nocturn, gimnasos i residències, però el tribunal suprem de justícia de Catalunya també ha deixat la porta oberta a l'ampliació a cinemes i estadis de futbol. Parlarem amb el professor de dret d'administratiu de la universitat de Girona, Joan Maria Aguirre.

- Per què hi ha comunitats autònomes al nostre país que rebutgen el passaport Covid i d'altres com la nostra, ho accepten i a més a més pensen en una ampliació?

De fet aquesta és una realitat que hem anat visquen des de fa dos anys amb la pandèmia, les resolucions judicials no sempre han estat conformes, ni tan sols a dintre la mateixa comunitat autònoma, això passa per diversos motius, els jutges són persones i és normal que puguin haver-hi opinions divergents en una matèria i hem de tenir present que el virus tampoc es comporta igual a tots els territoris i per tant les decisions s'han pres per comunitats que obeeixen a realitats dels indicadors que possiblement són diferents.

Sigui com sigui, la realitat que tenim ara, és el que passaport covid s'ha autoritzat a Galícia, les illes i Catalunya. Segurament acabarà arribant a la comunitat Valenciana, Andalusia i el País Basc ha anunciat un recurs al tribunal suprem contra aquesta decisió de fa uns dies per intentar implementar o ampliar a la seva comunitat autònoma.

- Fins a quin punt el passaport Covid discrimina a persones?

El passaport Covid, suposa una limitació de l'exercici de drets fonamentals, concretament i segons el tribunal suprem al dret a la igualtat, al dret a la intimitat i al dret a la protecció de dades, però és una restricció de drets fonamentals menor adequada i proporcional per evitar la transmissió d'aquest virus. Creiem que pot ser útil per fomentar aquesta petita franja que no està vacunada.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 3

Directo Siente el Carnaval de Cádiz

Siente el Carnaval de Cádiz

Con Rubén López en COPE Cádiz

Escuchar
Directo TRECE al día

TRECE al día

Con José Luis Pérez e Inma Mansilla

Ver TRECE