La pastisseria de Lleida premiada pel millor panellet de Catalunya afronta el tancament
El Pont de Sucre, reconegut per l'excel·lència dels seus productes, es veu forçat a traslladar-se per un conflicte veïnal insostenible
Lleida - Publicado el
3 min lectura
Els pastissers Adrià Tomàs i Lydia, propietaris de la fleca i pastisseria El Pont de Sucre al barri de Cappont de Lleida, han vist com el seu somni emprenedor es converteix en un malson. Després de ser reconeguts per elaborar un dels 35 millors panellets de pinyons de Catalunya, un greu conflicte amb la comunitat de veïns els aboca a haver de tancar i buscar un nou local.
Un somni pastisser a Lleida
La parella es va conèixer al Gremi de Pastisseria de Barcelona, on es van formar. Van decidir engegar un projecte propi per millorar la conciliació familiar i, davant l'impossible preu de l'habitatge a Barcelona, van decidir traslladar-se a Lleida. Aquí van agafar el traspàs d'un forn d'un home que es jubilava, invertint tots els seus estalvis i demanant un crèdit per començar la seva nova vida.
La cara i la creu de l'èxit
L'esforç va donar fruits quan van decidir presentar-se al concurs del millor panellet de pinyons de Catalunya. Per a la seva sorpresa, no només van ser seleccionats, sinó que es van convertir en un referent a la demaració. "Érem els únics de Lleida que entràvem dins d'aquesta ruta, i això ens va fer encara més contents", explica l'Adrià. Aquest reconeixement va ser una gran satisfacció i una confirmació de la seva bona feina. També va ser una bona notícia el fet que comptessin amb ells per part de la Diputació de Lleida sota la marca Gust de Lleida.
Érem els únics de Lleida que entràvem dins d'aquesta ruta i això ens va fer encara més contents
Copropietari del Pont de Sucre
Però l'alegria va durar poc. Ben aviat van començar els problemes amb un veí de la comunitat, que es queixava del soroll de les màquines. Els emprenedors van descobrir que els problemes ja existien abans que arribessin i que l'anterior propietari havia incomplert clàusules del contracte, una situació que no van poder reclamar judicialment perquè aquest no tenia béns al seu nom.
La Lydia i l'Adrià amb la Diputació de Lleida i la marca Gust de Lleida
Un futur incert malgrat la lluita
Tot i la situació, la Lydia i l'Adrià han fet tot el possible per solucionar-ho. Han canviat l'horari de producció de la nit a la tarda, han retirat maquinària i han fet una inversió de més de 6.000 euros en millores elèctriques, però res ha satisfet el veí. Aquest va arribar a posar una denúncia a Inspecció de Treball pel soroll, i la situació ha esdevingut insostenible.
Tot i això, la parella se sent recolzada. "Hem rebut un munt de gent que ens dona suport, i fins i tot clients que s'han emocionat", afirmen. La seva dedicació és absoluta, treballant set dies a la setmana per tirar endavant un negoci que, segons diuen, funcionaria perfectament sense aquests entrebancs. "Ho hem cuidat tant que no ens queda ni una gota a dins", confessa l'Adrià sobre el seu esforç.
Ho hem cuidat tant que no ens queda ni una gota a dins
Copropietari del Pont de Sucre
Malgrat el cop dur, es queden amb la part positiva i el suport rebut per part de la gent de Lleida, i miren al futur amb l'esperança de trobar aviat una nova ubicació. L'experiència, diuen, els ha fet més forts i es reafirmen en el seu missatge final: "encara que hi hagi males persones, sempre s'ha de pensar que hi ha més bones persones que de dolentes". De moment, informaran de les novetats a través de les seves xarxes socials, sota el nom d'El Pont de Sucre.
Este contenido ha sido creado por el equipo editorial con la asistencia de herramientas de IA.