COPE

PROGRAMAS

LA LINTERNA A COPE CATALUNYA I ANDORRA

LA LINTERNA, PROGRAMA DIJOUS 17 DE JUNY

Audio

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 11:05

A “LA LINTERNA” d'ahir vam començar explicant-vos com poden relacinar-se el món dels castells amb les matemàtiques. I és que un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya pretèn crear un model matemàtic per tal de minimitzar les possibles lesions que es produeixen quan cau un castell. Ens ho ha explicat un dels seus autors, l'Arnau Dòria, que també és casteller.

Ens hem muntat al bus elèctric que aquesta setmana va recòrrer els 600 quilòmetres que separen Barcelona de Madrid, en una prova pilot que es va fer per demostrar la viabilitat d'aquests vehicles.

I vam sortir de la Terra per anar a l'espai, i descobrir de quina manera satèl.lits que orbiten per fora del nostre planeta poden ajudar als agricultors. I és que a través d'aquesta tecnologia les explotacions agràries poden aconseguir una informació molt útil maximitzar els seus beneficis.

Al Montseny hem acabat el programa d'avui, donant males notícies: I és que la contaminació de Barcelona i la seva àrea metropolitana ja està arribant al Montseny, amb greus conseqüències pel medi natural.

Aquests i altres temes els pots escoltar cada dia al programa “LA LINTERNA” de COPE Catalunya, entres les 19.00 i les 20.00h.


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo La Lupa Noticias

La Lupa Noticias

Con Ana Samboal y Raquel Caldas

Ver TRECE