COPE

SOCIETAT

Per què pugen les plagues de rates?

Els experts asseguren que a totes les ciutats hi ha rates i el que han de fer és mantenir la plaga sota control.

Audio

HERRERA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 15:55

Diversos veïns de Barcelona es queixen de la presència de rates al carrer. Els ciutadans han reclamat un tractament per aturar la crescuda d'aquests rosegadors. Per saber perquè està passant parlarem amb el director de comunicació de Rentokilinitial,Jacinto Díez.

- Es podria considerar normal aquest augment de rates?

Les rates sempre estan allà, ens acompanyen pràcticament en el nostre dia a dia, però en condicions normals estan amagades i no detectem la seva presència. Quan ja comencen a ser visibles per als carrers o parcs és perquè s'estan donant una sèrie de circumstàncies que afavoreixen la seva proliferació, en aquest cas hi ha diferents factors, un d'ells està vinculat amb la Covid i motivat principalment per la paralització general, per tant, si les rates no veuen moviment, perden la por i surten del seu amagatall per buscar un de nou. Un altre factor també vinculat amb la covid són els recursos que s'han estat utilitzant per part de l'ajuntament per aquesta classe de plagues on també s'han relaxat i això que són serveis essencials. L'últim factor i que és molt important, és la restricció dels productes anticoagulants que tradicionalment es feien servir per controlar les plagues, ara mateix la normativa europea que s'aplica a tot el territori de l'Estat espanyol indica que només es poden fer servir productes raticides i anticoagulants quan tens la certificació de què hi ha una presència real de rates. Fa un temps, aquests productes es col·locaven i es deixaven allà uns mesos, però ara si no es pot demostrar que hi ha un perill de rates, no es posa.

- I perquè ara es fa així?


Perquè és una normativa que diu que sí els productes anticoagulants s'usen amb una excessiva freqüència, poden tenir efectes poc saludables per la resta de la població tant animal com humana.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Poniendo las Calles

Poniendo las Calles

Con "El Pulpo"

Escuchar