COPE

Newsletters
Registrarme

PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC

Avui s'obren les demandes dels abonaments gratuïts de RENFE

Els usuaris rebran els títols multiviatge a partir del 24 d'agost, moment en què també hauran d'abonar el dipòsit.

Audio

Herrera a COPE CatalunyaGirona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 12:52

Renfe obre avui 8 d'agost a la seva pàgina web un registre per poder sol·licitar els abonaments de transport amb la bonificació aprovada pel govern espanyol pels serveis de Rodalies, mitja distància i Avant.

Els usuaris podran demanar els seus títols multiviatge a partir d'aquesta data, però no els començaran a rebre fins al 24 d'agost, moment en què també hauran d'abonar el dipòsit corresponent a cada abonament: de 10 euros per Rodalies i de 20 euros en els serveis de mitja distància.

Al final del període el dipòsit serà retornat sempre que hagin realitzat un mínim de quatre viatges mensuals, 16 viatges al final dels quatre mesos de vigència de la mesura.

La mesura s'ha pres davant la previsió d'una allau de peticions, i amb l'objectiu que els usuaris puguin obtenir els seus títols amb antelació.

La tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha proposat aquest dimecres allargar més enllà del desembre els descomptes al transport públic i la gratuïtat de les Rodalies.

"Celebrem que aquestes actuacions hagin començat, però que no siguin flor d'un estiu", ha afirmat en declaracions a la premsa abans d'apuntat que tot fa pensar que al gener hagi millorat la situació actual d'inflació i encariment dels combustibles. És per això que ha suggerit allargar la mesura, que entrarà en vigor al setembre amb descomptes del 50% en abonaments de transport com la T-Usual o la T-Jove i la gratuïtat dels abonaments de Rodalies.

Paral·lelament, Sanz ha demanat al govern que faci un esforç per posar en circulació més trens i vagons a la xarxa de Rodalies per evitar que la seva gratuïtat provoqui un excés de passatge o un empitjorament del servei.

"Demanem que prevegi el reforç dels transports (...), especialment a les hores punta. És un element fonamental per no morir d'èxit", ha apuntat.

Finalment, la regidora ha celebrat que, tot i les reticències inicials finalment la Generalitat i el govern espanyol hagin acceptat reduir el preu del transport públic com a mesura per frenar la inflació i animar l'ús del transport públic com a alternativa al cotxe.

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat amb el portaveu de l'associació per a la promoció del transport públic, Daniel Pi (àudio).Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo Europa League: Sheriff - Real Sociedad

Europa League: Sheriff - Real Sociedad

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar