• Sábado, 24 de febrero 2024
  • ABC

COPE

Covid

Es dispara la demanda de tests d’antígens a les farmàcies, sobretot entre els menors de 60 anys

Els farmacèutics afirmen que entre el 20 i el 25 % dels tests que es fan a les farmàcies són positius

Audio

Barcelona

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 14:49

El repunt de contagis de la covid-19 ja fa dies que es nota a les farmàcies i s’ha traduït en un augment de lademanda de tests d’antígens. Els farmacèutics constaten que des de fa dos mesos la venda s’ha disparat entre les persones menors de 60 anys, perquè ara no se’ls fan proves diagnòstiques als centres d’atenció primària. Tot això, en un moment en què les noves variants de l’òmicron, la BA.4 i la BA.5, ja són majoritàries a Catalunya.

Núria Bosch, Farmacèutica comunitaria i Vicepresidenta del Col.legi de Farmacèutics de Barcelona, explica que del gener a l’abril les vendes van anar baixant “aproximadament a un límit que era el que hi havia abans de l’onada del desembre”. En els darrers mesos, però, les vendes de tests han pujat amb força. La majoria de compradors són gent d’entre 20 i 50 anys “i la motivació és un hàbit de seguretat envers el seu entorn”.El volum de vendes de tests d’antígens, però, encara està lluny de les xifres del gener, coincidint amb el pic de la sisena onada.

Entre un 20 i 25 % són positius

Sobre els resultats dels tests que es realitzen a les farmàcies, Torres diu que entre el 20 i el 25 % són positius: “És una dada que traiem entre uns quants farmacèutics coneguts, però és representativa“. Això, explica, situa la positivitat dels tests realitzats a les farmàcies entre cinc i 10 punts per sobre respecte a fa dos mesos.Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Poniendo las Calles

Poniendo las Calles

Con "El Pulpo"

Escuchar