COPE

Newsletters
Registrarme

Aliments

Verdures congelades: molt més barates, però igual de nutritives

Les tècniques de congelació modernes garanteixen unes qualitats nutricionals òptimes

Audio

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 18:20

La inflació i l'encariment dels preus ha fet aguditzar l'estratègia econòmica de les famílies i les ha conduït a buscar alternatives als productes més cars que trobem al supermercat. Així, els consumidors comencen a comprar en menys quantitat articles frescos i opten per alternatives més econòmiques com els congelats.

D'aquesta manera, les verdures congelades guanyen terreny a l'hora d'omplir el cistell, i alhora esdevenen una opció econòmica i saludable amb gairebé les mateixes virtuts que els productes acabats de collir.

Les noves tècniques de recol·lecció i posterior procés de congelació fan que, les verdures conservin la qualitat, el gust i el valor nutricional "així com els nutrients i la textura de quan eren fresques".

Per aconseguir aquests propòsits, els vegetals es congelen a gran velocitat, en moviment continuat per conservar les característiques principals del producte, mentre es congelen en aire a 40 graus negatius. Aquests condicionants permeten que el producte arribi ràpidament a -20 graus, moment en què es poden mantenir els nutrients.

Des d'un punt de vista organolèptic i de textura, potser sí que la verdura congelada pot perdre una mica, però, pel que fa a propietats nutricionals, podem dir que es mantenen en gairebé un cent per cent", segons la nutricioniste Gema Del Caño.

Els professionals de la nutrició aposten sovint pels productes de temporada i de proximitat, però reconeixen que "la verdura congelada pot ser una bona alternativa" per a moments com aquest, quan es disparen els preus i cal contenir les despeses, afegeix.


ventall de verdures és força extens mongetes verdespèsols, bledes
  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado
carxofescarbassócols coliflorespàrrecsespinacsfavesblat de moropebrot pastanaga

La verdura congelada és, a més, un producte que pot estar disponible tot l'any, malgrat que la recol·lecció es faci durant la campanya. I un cop congelats, si no es trenca la cadena del fred, aquests aliments poden mantenir-se en conservació durant molt de temps, amb la qual cosa se n'allarga la vida útil.

Un aspecte molt interessant que destaca el gremi és la seguretat del producte és que "els aliments se sotmeten a molts i exigents controls durant tot el procés. La ultracongelació evita la proliferació de patògens, la degradació dels aliments i el deteriorament causat per microorganismes", diu Del Caño.

Sigui com sigui, la verdura és una font rica en vitamines, minerals, proteïnes, fibra i compostos antioxidants que cal aprofitar, bé sigui en fresc o congelat.Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo La Noche

La Noche

Con Beatriz Pérez Otín

Escuchar