CCOO denuncia la falta d’un protocol higiènic per als controls d’alcoholèmia de la Guàrdia Urbana

Segons el sindicat, els agents no saben el procediment que han de seguir per fer les proves i desinfectar els aparells

Herrera Cope Catalunya Barcelona

Tiempo de lectura: 1' Actualizado 15:07

La Secció Sindical de Comissions Obreres a la Guàrdia Urbana denuncia la “inseguretat sanitària” amb què treballen els agents durant els controls d’alcoholèmia i drogues que s’estan realitzant actualment a la ciutat de Barcelona. En un fil a Twitter, el sindicat subratlla que la manca de mesures de seguretat contra la covid-19 suposa un risc tant per als policies com per als ciutadans.

Davant d’aquesta situació, els representants dels treballadors exigeixen “garanties i un protocol de seguretat urgent avalat per persones tècniques en sanitat”. Segons CCOO, aquesta és l’única manera de “garantir la salut tant dels i de les agents, com de la ciutadania que se sotmet a proves d’aire respirat [alcoholèmia] o de saliva [drogues]”.

El responsable de CCOO a la Guàrdia Urbana, Juan Carlos González, ha explicat que han presentat una queixa a salut laboral i a la mesa de seguiment del conveni del cos policial. “No volem ser transmissors del coronavirus”, ha afirmat González, que també demana que “no es facin proves d’alcoholèmia si no són urgents o imprescindibles”.

Aquest i altres temes pròxims pots trobar cada dia de 12.20 a 13 hores a “Herrera a Cope Catalunya i Andorra”.Les històries més humanes que succeeixen a Catalunya són ampliades amb les veus dels seus protagonistes en les franges locals de la Cadena Cope a Catalunya. Si el teu horari d'escoltar ràdio és a partir de les 13.00 i fins a les 14.00 hores no et perdis”Migdia Cope Catalunya i Andorra “.

Podeu seguir el programa a través de les xarxes socials.Twiter,Instagram i Facebook @Cope_catalunya .I a COPE.ES ,tindreu tota l informació minut a minut