COPE

Newsletters
Registrarme

SOCIETAT

Som prou curosos amb les nostres dades?

La idea d'un intercanvi just i voluntari d'informació es fa cada cop més llunyana, en veure les polítiques de privadesa de qualsevol xarxa social o aplicació.

Audio

MIGDIA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 17 oct 2022

Encara sense comunicar-nos, permanentment estem lliurant informació. Per això, t'expliquem com tenir cura de les teves dades personals i per què són tan valuoses a l'era de la informació amb el senyor JordiRegincós.

- Som prou conscients de la importància de totes les contrasenyes que utilitzem diàriament?

Estic convençut que no començant per mi mateix que de vegades en un quart d'hora he fet servir 7 o 8 només per arrencar el dia. Els password són un problema cabdal, hi ha molta informació privada que regalem sense cap password. Si volem subsistir en el món digital hem d'alliberar pes i plantejar-nos realment quins serveis són útils i de quins podem prescindir. Per exemple jo era fa tres anys que era molt actiu a les xarxes socials i ara no faig servir cap.

- És segur i ètic donar dades a canvi d'un servei?

És correcte si ets conscient, el problema apareix quan no és del tot transparent. De vegades s'ha donat el cas de què no només agafen les dades de l'aplicació sinó que també del tot el teu dispositiu.

- Quins consells ens dones per triar un password segur?

Un dels consells que dono és quan menys aplicacions instal·lem el nostre mòbil molt millor. És més segur fer-ho a través d'un navegador web que a través de l'aplicació. Hem de minimitzar els programes que agafin les nostres dades. Per tenir una mínima seguretat el que ajuda molt a no obsessionar-se és tenir clar que el que tu tens el mòbil si algú ho vol, ho agafarà.

Els consells que puc donar no són fàcils perquè va en contra de la comoditat del nostre dia a dia, però un d'ells seria utilitzar un password diferent per cadascun dels serveis. I si són llargs i amb caràcters diferents molt millor.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro.

Reproducir
Directo La Tarde

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro.

Escuchar