COPE

S'allarga mig any el canvi de pessetes a euros

Les monedes es podran canviar fins al 30 de juny

Sallarga mig any el canvi de pessetes a euros

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 12:35

Encara hi ha moltes persones que conserven monedes i bitllets de les antigues pessetes. El termini per canviar-les per euros al Banc d'Espanya s'acabava el 31 de desembre. Però el Consell de Ministres ha aprovat un decret llei que amplia el temps en què es podrà fer aquest canvi. S'allarga mig any, fins al 30 de juny del 2021. Segons els càlculs del Banc d'Espanya, encara es conserven 1.599 milions d'euros en pessetes sense canviar.

El govern espanyol ha decidit la mesura per les dificultats que han sorgit en els últims mesos coincidint amb la pandèmia de coronavirus i, així, evitar cues. S'ha destacat que aquesta ampliació pot beneficiar tant els particulars com el tercer sector.

Fa divuit anys que va entrar en vigor l'euro, el 2002. Es poden canviar tots els bitllets de pesseta posterior al 1939, mentre que els emesos entre el 1936 i 1939 cal que els analitzin experts. En el cas de les monedes, només s'admeten si estaven en circulació l'1 de gener de 2002.

Aquest i altres temes pròxims pots trobar cada dia de 12.20 a 13 hores a "Herrera a Cope Catalunya i Andorra". Les històries més humanes que succeeixen a Catalunya són ampliades amb les veus dels seus protagonistes en les franges locals de la Cadena Cope a Catalunya. Si el teu horari d'escoltar ràdio és a partir de les 13 i fins a les 14 hores no et perdis "Migdia Cope Catalunya i Andorra".

Un temps de ràdio en directe amb les millors entrevistes musicals dels artistes que triomfen o els escriptors que presenten les seves últimes novetats literàries. No manca mai l'última hora informativa comptada de forma àgil i ràpida. Un avanç de les notícies esportives que s'amplien a les 15.05 hores en "Esports Cope" o el temps i la mobilitat en les carreteres catalanes. Recorda, de 12.20 a 14 hores, escolta Cope Catalunya i Andorra.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Reproducir
Directo Fin de Semana

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Escuchar