COPE

TECNOLOGIES

El Port de Barcelona es suma a la intel·ligència artificial

Aquesta tecnologia té com a objectiu millorar el control del transport ferroviari

El Port de Barcelona es suma a la intel·ligència artificial

MIG DIA A COPE CATALUNYABARCELONA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 15:29

El Port de Barcelona, en col·laboració amb l'startup AllRead Machine Learning Technologies (MLT), ha aplicat amb èxit una prova pilot a les instal·lacions del complex per identificar contenidors i vagons i millorar el control del transport ferroviari utilitzant la intel·ligència artificial. Aquesta tecnologia permet processar imatges i vídeos amb text i codis per extreure'n únicament la informació necessària, i obre la possibilitat a obtenir resultats molt bons sense haver de desplegar sistemes excessivament complexos. Durant el període de vigència de la prova s'han registrat 950 trens i 13.500 contenidors amb un percentatge d'eficàcia del 99% entre tots els elements identificats.

El projecte va començar a inicis del 2020 i va acabar el passat mes de febrer. Els seus promotors coincideixen que els resultats han sigut positius, ja que ha demostrat que és possible retornar el registre de les matrícules dels contenidors o vagons, tant si es troben en posició vertical, horitzontal com si les matrícules estan brutes, trencades o parcialment cobertes, mitjançant l'anàlisi d'un senyal de vídeo. Aquests avenços contribuiran, a optimitzar les operacions i automatitzar la recopilació de dades de les mercaderies, afavorint els processos de càrrega i descàrrega de trens al recinte portuari.

La tecnologia aplicada al projecte ha estat desenvolupada pel Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona i pretén promoure l'omnipresència de la traçabilitat a les instal·lacions portuàries, eliminant les barreres financeres i tecnològiques que poguessin interposar-se en la seva adopció.

La promoció d'aquest tipus d'iniciatives forma part d'una aposta per la innovació i la digitalització al Port de Barcelona. En aquest sentit, la innovació i transformació són les eines bàsiques per avançar cap a un futur sostenible.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo