COPE

24-8-20

Perqué es tripliquen els accidents amb patinets elèctrics implicats?

L'Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana s'han mostrat preocupats pel fenomen i les “conductes irresponsables” dels conductors de patinets

Audio

MIGDIA COPE CATALUNYA I ANDORRABARCELONA

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 15:28

Els patinets elèctrics implicats en accidents de trànsit a Barcelona continuen augmentant. Durant els mesos de gener i febrer, abans de les restriccions de mobilitat per frenar el coronavirus, es van triplicar respecte als mateixos mesos del 2019, amb 107 accidents. Passat l'estat d'alarma, tornen a superar els 50 accidents mensuals. I val la pena recordar que l'any passat la presència d'aquests vehicles de mobilitat personal en la sinistralitat ja s'havia quadriplicat respecte a l'any 2018. L'Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana s'han mostrat preocupats pel fenomen i les “conductes irresponsables” i han assegurat que ja estan fent campanyes informatives i de sanció als usuaris. Del tema ha parlat avui a Migdia Cope Catalunya i Andorra , Mario Arnaldo, president de Automovilistas Europeos Asociados.

De fet, els patinets són la taca en les dades de sinistralitat de la ciutat entre el gener i el juliol. Un període en el qual els accidents de trànsit han disminuït en global un 44% respecte a l'any passat (n'hi ha hagut 3.201), a causa de la caiguda dràstica de la mobilitat entre el març i el juny, quan va estar vigent l'estat d'alarma. El nombre de ferits es va reduir un 44,5% i el de morts a la meitat: de 12 a 6 persones. Els patinets són l'excepció i si tots els vehicles van registrar caigudes de l'accidentalitat superiors al 40%, els dels vehicles de mobilitat personal van pujar: un 0,8% (de 241 a 243). Només en el període de març a juny, durant les restriccions, la sinistralitat global va baixar un 88%, en línia amb el descens del trànsit.

molt bàsiques”. L'ajuntament de Barcelona i la Generalitat han demanat a la Direcció General de Trànsit que reguli la circulació d'aquests aparells, que a la ciutat i de manera pionera ja s'han inclòs en l'Ordenança de circulació.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo El Cascabel

El Cascabel

Con Antonio Jiménez y Susana Ollero

Ver TRECE