COPE

27-8-20

El nens que han estat de colonies d'estiu tenen una capacitat de transmissió del coronavirus molt baixa

L'anàlisi, que forma part del macro projecte de recerca Kids Corona, ha recollit mostres de més de 1.900 infants i monitors de 22 casals d'estiu

Audio

MIGDIA A COPE CATALUNYA I ANDORRABARCELONA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 14:52

Un estudi liderat per l'Hospital Sant Joan de Déu ha constatat que els infants que han anat a un casal d'estiu han transmès la covid-19 a altres menors i adults amb una reproducció del 0,3, una xifra que queda lluny de la taxa observada entre la població general de la mateixa zona, que ha estat d'entre l'1,7 i el 2. Avui a Migdia Cope Catalunya i Andorra, ha parlat de l'estui la pediàtre Iolanda Jordan. Els investigadors han conclòs que el treball en grups estables i el rentat de mans molt freqüent -5 cops al llarg de la jornada- són els elements de prevenció que més han contribuït a aquesta transmissió baixa.

L'anàlisi, que forma part del macro projecte de recerca Kids Corona, ha recollit mostres de més de 1.900 infants i monitors de 22 casals d'estiu de l'àrea metropolitana de Barcelona, als quals se'ls ha practicat un test PCR en saliva gairebé cada dia durant cinc setmanes. També s'han estudiat altres grups de convivència d'altres casals en què un dels infants o el monitor eren positius de covid-19. Els resultats preliminars presentats ahir dimecres complementen l'estudi presentat al juny sobre la taxa d'infecció de covid-19 en infants. Ara, els investigadors han volgut comprovar quina capacitat de transmissió del virus té la canalla en l'entorn dels casals d'estiu, com a pas previ a analitzar la transmissió dins les escoles. De les 1.900 persones analitzades, es van identificar 39 positius de covid -30 infants i 9 monitors-, els quals tenien un total de 253 nens i nenes considerats contactes directes. D'aquests, es van detectar 12 contagis. Això representa que la taxa de transmissió ha estat del 0,3, una xifra "sis vegades inferior a la taxa de la població general", ha destacat la doctora Jordan avui a Cope Catalunya.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro

Reproducir
Directo La Tarde

La Tarde

Pilar Cisneros y Fernando de Haro

Escuchar
Directo Deportes COPE

Deportes COPE

Con José Luis Corrochano

Escuchar