COPE

Newsletters
Registrarme

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 03 d'octubre del 2022.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14:37

Avui hem tractat els següents temes:

-La, inexistent, educació financera

L'educació financera és cada vegada un aspecte més important en la vida de les persones, i que ha crescut a causa de la situació en la qual ens trobem ara mateix.

Una inflació que ha superat els dos dígits, falta de matèries primeres, una guerra que ha pujat els preus del gas fins a cotes inimaginables i una pujada de tipus d'interès que no es veia en dècades.

Segons una enquesta d'ING Direct, el 62% dels espanyols no entén bé la documentació hipotecària, sent Espanya un país en el qual el 76% de la població ocupa habitatges en propietat.

Passa alguna cosa semblança amb els contractes de treball, impostos o la nòmina. És a dir, els espanyols no coneixen totes les vicissituds de les operacions que regeixen la seva economia en el dia a dia.


-El curiós origen del terme "carné"

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.


- El negoci emergent dels satèl·lits

En l'última dècada, la indústria espacial s'ha transformat per millorar l'accés a l'espai mitjançant l'aparició de plataformes de satèl·lit per a òrbites terrestres baixes (LEO) i molt baixes (VLEO), la miniaturització de l'electrònica, el canvi de l'entorn regulador i la creixent demanda d'aplicacions comercials i de consum. L'economia espacial mundial està creixent sense parar i s'està convertint en un element clau de la transformació tecnològica i econòmica de la nostra societat. Segons un informe de la Space Foundation (2022), aquesta economia ha assolit un valor global de 469.000 milions de dòlars el 2021, un 9 % més que el 2020.

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado


Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2