COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 25 de gener del 2022.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 08:43

Avui hem tractat els següents temes:

-El sòl pot fer d'embornal per al 30% del CO2

A nivell global, les emissions d'efecte d'hivernacle per sectors indiquen que l'agricultura, la silvicultura i l'ús de la terra contribueixen en un 18,6% al total d'emissions.

A nivell de Catalunya aquesta contribució sembla que tan sols és de l'11% però així i tot, es tracta de sectors d'activitat d'un gran impacte en el canvi climàtic.

Avui comptem amb coneixements, tecnologies i motivació suficients per a no sols reduir l'emissió d'aquests gasos nocius, sinó per a produir també un impacte positiu, és a dir, aconseguir una economia que sigui regenerativa per disseny, com promouen els preceptes de l'economia circular; i en això té especial importància l'agricultura.

La “agricultura regenerativa” ha de ser l'única que apliquem, per una qüestió de supervivència. I és que un bon ús del sòl no sols ens dona aliment i salut, sinó que és el millor absorbidor i acumulador de CO? del planeta.

-El supercomputador per a Intel·ligència Artificial més potent del món

Meta vol fer un pas important en el camp de la intel·ligència artificial i ha anunciat que a mitjan enguany tindrà operatiu el supercomputador per a la recerca de IA més potent del món.

Es tracta de Research SuperCluster un sistema de recerca pensat per a entrenar complexos models d'intel·ligència artificial.

Servirà per a crear models d'intel·ligència artificial més precisos per als seus serveis existents, i obrirà la possibilitat de crear "experiències d'usuari completament noves, especialment en el metavers.

-La intolerable bretxa bancària de la gent gran

Actualment, s'està marginant a un gran nombre de persones respecte a la digitalització bancària, concretament a la gent gran. Parlarem d'aquesta situació amb el professor de periodisme de la universitat Abat Oliba CEU i expert en digitalització en persones grans i autor de "Senior" un llibre que sortirà a la venda pròximament, Manel Dominguez.

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado

- La digitalització és un present, però tampoc es pot marginar alguna franja d'edat com està passant amb els bancs.

Hauríem de posar punts a les i per no dimensionar una realitat que no s'ajusta ben bé el que està succeint. Estem dins d'un període de transformació digital a la nostra societat en general no tan sols de la banca.

-Un 14% més d'animals de companyia registrats l'any 2021

El nombre d'inscripcions d'animals de companyia ha registrat un nou record, ha crescut quasi un 15% durant el 2021. Parlarem amb la veterinària de Tarragona i membre del consell de veterinaris de Catalunya,VerónicaAraunabeña.

- Hi ha una raó per aquesta pujada d'inscripcions d'animals de companyia?

La raó només s'explicaria a causa de l'entorn que estem vivint durant aquests dos anys de fer l'any 2020 ja va marcar un rècord d'inscripcions i aquest 2021 l'has superat. És un d'any darrere de l'altre coincidint amb els dos anys de pandèmia, es veu d'una manera molt clara que està bastant lligat a aquesta situació perquè la gent està més a casa i els hi pot dedicar més temps, a part de tots els beneficis emocionals que ens aporten.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Escuchar
Directo Santa Misa exequial del obispo auxiliar de Barcelona Antoni Vadell

Santa Misa exequial del obispo auxiliar de Barcelona Antoni Vadell

Santa Misa exequial del obispo auxiliar de Barcelona Antoni Vadell

Ver TRECE