COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 30 de novembre del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraGirona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 15:46

Avui hem tractat els següents temes:

-Impunitat delinqüencial cap als funcionaris de presons

La Conselleria de Justícia ha decidit revisar els protocols de contenció a les presons de Catalunya, després de constatar que la circular 2/2021 "no ha funcionat", perquè han augmentat les autolesions dels interns, les baralles entre interns i les agressions d'interns a funcionaris.

Després dels últims incidents en presons, delegats sindicals s'han tancat al departament i s'han reunit amb alts càrrecs. La consellera, Lourdes Ciuró, s'ha compromès a traslladar-los la setmana que ve la proposta de nou protocol, que hauria d'entrar en vigor el proper 1 de gener. També els proposarà diverses millores com considerar-los agents de l'autoritat i convocar més places de funcionari.

En declaracions a la premsa, Ciuró ha condemnat les últimes greus agressions a funcionaris penitenciaris, els ha donat el màxim suport i ha expressat el desig que es recuperin aviat.

-Per què l'ús de Windows 11 és tan baix?

Diversos factors poden influir, començant pel poc temps transcorregut des del llançament i la poca fiabilitat de Microsoft en el lliurament de nous sistemes i actualitzacions d'aquests. Una bona part d'usuaris prefereix adoptar una estratègia de «esperar i veure» fins que el sistema aconsegueixi un grau superior d'estabilitat. Han estat sonades fallades anteriors i tampoc Windows 11 ha estat lliure d'errors.

L'estratègia de la prudència és encara més seguida en el mercat empresarial. La consultora Gartner va aconsellar als seus clients empresarials els passos a realitzar amb Windows 11, amb un resum que va venir a dir: familiaritzi's amb ell i planifiqui la seva eventual adopció, però no s'afanyi a implementar-ho.

-Com se soluciona la Catalunya Buida?

Lluitar contra el despoblament aconseguint que professionals del món digital que teletreballen es traslladin en entorns rurals. Aquest és el principal objectiu del 'Catalunya Rural Hub', una iniciativa que vol estendre's a d'altres punts del territori un cop s'obtinguin i s'analitzin els resultats.

El projecte, que impulsen conjuntament Polítiques Digitals i la Mobile World Capital Barcelona, té un cost de 100.000 euros (25.000 dels quals es destinaran a l'estada dels professionals) preveu que 20 persones que es dediquin a aquest sector es traslladin durant una setmana a la Val d'en Bas.

Concretament, ho faran en dos torns de deu persones. Fins ara, s'han inscrit a la convocatòria unes 170 persones i s'espera que la demanda creixi en els propers dies. Els requisits principals: teletreballar i viure en una gran ciutat. Els participants tindran totes les despeses pagades i la idea és que la seva estada "simuli" al màxim com seria viure en un entorn rural.

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado
Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo La Noche

La Noche

Con Beatriz Pérez Otín

Escuchar