COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 23 de novembre del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 16:18

Avui hem tractat els següents temes:

-Els adolescents estan més exposats als rumors falsos?

Ni hi ha gent en discoteques infectant amb el virus VIH ni en Momo apareix enmig de vídeos de YouTube Kids per incitar els infants a suïcidar-se. I, no, en Goofy continua sent un gos, no una vaca. Tot això són rumors falsos que han corregut per les escoles, pels whatsapps i per les xarxes socials dels escolars, perquè les notícies enganyoses (fake news) arriben a tota la població i en tots els àmbits, i també tenen presència a les escoles.

Els experts adverteixen que, tot i que sempre hi ha hagut enganys o rumors, les notícies falses actuals s'estenen "més de pressa" i són "més persistents i virals".

"Com que es disposa d'uns canals de divulgació ràpids i amb els quals les persones joves són hàbils, els arriben més fàcilment" El docent dels estudis de psicologia i ciències de l'educació, Jordi Perales, destaca a Migdia a COPE Catalunya (àudio) que moltes vegades "una mateixa notícia falsa pot ser notícia un any i repetir-se un temps després sense que hi hagi hagut cap raó aparent que ho expliqui".

-La història darrera del llibre solidari a Barcelona

Joan Bagur Florit, un emprenedor jubilat, l’any 2011 amb 75 anys i després de plantar cara a un càncer, decideix seguir amb actiu fent una activitat d’ajust als mes necesitats i aixi neix l’associació Llibre Solidari.

I així continua. Segurament heu vist els punts de venda de llibres, i música, de segona mà a diferents vestíbuls del metro, com el de l'estació d'universitat, Tots aquests llibres tenen una muntanya de solidaritat darrere seu.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb la presidenta de l'associació, Berta Bagur, (àudio) filla del fundador que avui ja té 85 anys.

"Comencem a recollir llibres d’una forma modesta, fins i tot amb un carret de supermercat. Poc després canviem els primers espais de venda i ens situem a diversos mercats ambulants de la nostra ciutat." Explica Bagur. "A finals del 2012 s’obre la nostra primera botiga al Carrer Francesc Tàrrega 9, al barri del Congrés de Barcelona".

A dia d'avui, en Joan Bagur (Mercadal, Menorca, 1936) segueix d'aprop tots els moviments de Llibre Solidari, essent la seva filla, Berta, qui lidera aquest somni solidari.

-Alguns regals tecnològics seran difícils de trobar aquest Nadal

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado

La majoria de processadors -el cervell dels dispositius electrònics- es fabriquen a la Xina i Taiwan, on els costos de fabricació són molt més barats que en altres parts del món.

La guerra comercial que es va declarar entre el país asiàtic i els Estats Units durant el mandat de Donald Trump va dificultar les relacions tecnològiques entre els dos països: la Xina necessita la tecnologia americana per a produir els xips que després han de fer funcionar a tots els dispositius electrònics.

A més, cada vegada es demanden més xips per a tota mena de productes destinats a conformar la 'Internet de les Coses'. A sobre, la pandèmia ha fet que el transport planetari vagi endarrerit i sobrecarregat.
Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Directo Mediodía COPE

Mediodía COPE

Pilar García Muñiz

Escuchar