COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 24 de setembre del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 15:15

Avui hem tractat els següents temes:

-Trànsit engega una nova campanya per prevenir accidents de motoristes

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa una nova campanya de conscienciació viària que té com a objectiu la prevenció d’accidents entre els motoristes, l’únic col·lectiu en el qual la sinistralitat no s’ha reduït en els darrers anys.

Des del 2000, la tendència general de la sinistralitat s’ha mantingut a la baixa, amb l’única excepció dels accidents amb motoristes implicats. En concret, aquest any ja han mort 35 motoristes a les carreteres catalanes i representen el 36,5% del total de víctimes mortals a la xarxa viària interurbana. A més, enguany s’han registrat 153 motoristes ferits greus i 1.207 ferits lleus (dades tancades a 21 de setembre).

Amb el lema, 'La Ruta més segura' i coincidint amb un cap de setmana de tres dies per a molts catalans, la campanya recull el testimoni de cinc conductors de motocicleta de gran cilindrada, un dels quals ha estat víctima d’un accident de gravetat.

-Quina és la previsió meteorològica d'aquesta tardor a Catalunya?

Comença la tardor i amb ella la temporada de danas amb major potencial per a deixar pluges torrencials. Els experts de Meteored (tiempo.com) han ofert tota la informació sobre aquests fenòmens, la seva possible relació amb el context climàtic actual i el pronòstic per a la nova estació. Precisament, el període tardorenc arrencarà amb un d'aquests episodis de DANA i possibles acumulats de precipitació superiors als 200 litres per metre quadrat.

Aquestes són les principals conclusions de la trobada en el qual han participat Francisco Martín, meteoròleg i coordinador de la RAM, José Miguel Viñas, meteoròleg de Meteored i José Antonio Maldonado, director de Meteorologia de Meteored.

Francisco Martín, meteoròleg de Meteored i coordinador de la RAM. “Han arribat les danas d'última generació”, ens ha explicat a Migdia a COPE Catalunya (àudio).

-Un festival de Sant Sebastià ple de tresors

Com per exemple "Maixabel". Maixabel Lassa perd l'any 2000 al seu marit, Juan María Jaúregui, assassinat per ETA. Onze anys més tard, rep una petició insòlita: un dels assassins ha demanat entrevistar-se amb ella en la presó de Nanclares de l'Oca a Àlaba, en la qual compleix condemna després d'haver trencat els seus llaços amb la banda terrorista.

Malgrat els dubtes i de l'immens dolor, Maixabel Lassa accedeix a trobar-se cara a cara amb les persones que van acabar a sang freda amb la vida de qui havia estat el seu company des dels setze anys.

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado

-El Museo de la Imaginación Alpino abre para fomentar la creatividad entre los más pequeños

Abre el nuevo Museo de la Imaginación alpino, un proyecto de creatividad y desarrollo cognitivo impulsado por la histórica marca de lápices de colores. Bajo el lema “La llave de tu imaginación”, se integra este innovador museo que pretende convertirse en un archivo sin precedentes de miles de recursos para potenciar la imaginación, las manualidades y los dibujos fantásticos que los niños realizan cada vez que cogen una hoja y una caja de colores.

La iniciativa, que se pone en marcha con el inicio del curso escolar, busca recordar a grandes y pequeños que para soñar y hacer posible lo imposible solo es necesario una mente abierta a la creatividad, una hoja y una caja de lápices.Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 3

Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar
Directo TRECE al día

TRECE al día

Con José Luis Pérez e Inma Mansilla

Ver TRECE