COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 06 de setembre del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 20:45

Avui hem tractat els següents temes:

-Per què el mercat de matriculacions s'ha enfonsat aquest estiu?

Les matriculacions de turismes a Catalunya van caure fins a un 36%, fins a les 10.839 unitats, al juliol en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons ha informat aquest dilluns la patronal Faconauto.

Catalunya va concentrar el mes passat el 12,9% de la quota de mercat espanyol. Al conjunt d'Espanya, les matriculacions de turismes i tot terrenys van retrocedir un 29% al juliol, fins a les 83.900 unitats.

Segons les patronals del sector Anfac, Faconauto i Ganvam, tot i la reducció de l'impost de matriculació fins a final dany, les entregues s'han desplomat amb descensos de doble dígit influït degut també al rebrot de contagis de la covid i la crisi dels microxips, entre d'altres.

-Per què està arrasant Twitch?

Twitch (també conegut com Twitch.tv) és una plataforma pertanyent a Amazon, Inc., que permet realitzar transmissions en viu.

Aquesta plataforma té com a funció principal la retransmissió de videojocs en directe, un camp en el qual té com a competidor a YouTube.

Presentat com un subproducte d'una altra plataforma de streaming d'interès general, el lloc principalment s'enfoca als videojocs, incloent "playthroughs" de jocs jugats per usuaris, transmissió d'eSports, i altres esdeveniments relacionats amb els videojocs. El contingut del lloc pot ser vist en viu o sota demanda.

-Per què una conversa és “trivial”?

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado

-Com hauria de ser el salari mínim a Catalunya?

a vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha afirmat aquest dilluns que l'augment del Salari Mínim Interprofessional es podria començar a aplicar a partir de l'octubre, coincidint amb el tram final d'aquest any.

Ho faria, segons ha explicat, de forma "limitada" coincidint amb la millora de diversos indicadors econòmics, com ara un descens "sense precedents" de l'atur o el descens de treballadors en ERTO. Calviño ha deixat clar també que l'augment del SMI no seria en caràcter retroactiu i ha evitat concretar en quina quantitat es concretaria aquest increment, a l'espera de la nova reunió dels agents socials aquest dimarts.

La vicepresidenta primera del govern espanyol ha urgit els agents socials a arribar a un acord amb celeritat perquè la població que rep els salaris més baixos es pugui veure beneficiada de l'augment del SMI.

Calviño considera que actualment es donen les "condicions favorables" per a l'increment del SMI, que ha evitat confirmar si se situaria al voltant dels 19 euros, que és la quantitat alta de la forquilla que recomanen els experts (12-19 euros). Calviño ha dit que de cara aquest any seria "relativament limitat".


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Radio Carlitos Deluxe

Radio Carlitos Deluxe

Con Carlos Herrera

Escuchar