COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 27 de juliol del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 17:51

Aquest són els temes que hem tractat avui:

-Com serà la llei de la intel·ligència artificial del teu mòbil?

L’esperada proposta de legislació de la Unió Europea sobre intel·ligència artificial que va sortir a la llum fa uns mesos ha estat aplaudida per la majoria dels experts. Era el pas natural després de la posada en marxa del Reglament general de protecció de dades (RGPD). “Hem viscut un període de ‘tot s’hi val’, en el qual hem construït sistemes d’intel·ligència artificial pel fet de ser capaços de construir-los. Aquesta legislació cerca posar límits a aquest enfocament”, assenyala Josep Curto, professor dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC a Migdia a COPE Catalunya.

Però la proposta de la normativa també ha obert el debat sobre el que no regula la legislació. I en opinió de professionals un dels camps que queda més desemparat és el dels neurodrets, l’àrea relacionada amb la nostra privacitat i identitat mental.

-L'edat de jubilació es converteix en la principal preocupació dels catalans

La crisi de la Covid-19 ha generat sense lloc a dubte efectes transversals en l'economia espanyola, afectant tant les companyies (durant els primers mesos de la pandèmia es van destruir gairebé 100.000 empreses) com als professionals.

La inestabilitat laboral derivada del coronavirus va provocar que, l'any passat, les inquietuds bàsiques de la població activa en relació a l'ocupació estiguessin liderades per les següents preocupacions: el tancament d'empreses (69%), l'existència de salaris i llocs no concordes a l'experiència i la formació (66%) i la possibilitat de la pèrdua d'ocupació (61%).

-Com hem de reaccionar davant un cop de calor?

En medicina, s'entén per cop de calor a la situació en què una persona que està sotmesa a temperatures ambientals molt altes, presenta un fracàs del sistema de termoregulació, de tal forma que la seva temperatura corporal puja de manera exagerada, generalment per sobre dels 40 °C.

Com a conseqüència es produeix una alteració en el funcionament de diferents òrgans, la qual cosa pot provocar, si no s'instaura un tractament adequat, una fallada multiorgànica i la mort. El tractament es realitza en el mitjà hospitalari i es basa a disminuir de manera immediata la temperatura central de l'organisme, tractar la deshidratació i facilitar el suport de les funcions vitals.

-Com és la migdiada perfecte?

És una conseqüència natural del descens de la sang després del menjar des del sistema nerviós al sistema digestiu, la qual cosa provocava una consegüent somnolència. Tenint en compte el copioses que solen ser els menjars espanyols enfront d'altres rutines i règims alimentosos europeus que distribueixen els menjars abundants més cap al principi de la jornada, i a la pròpia cronobiología: independentment d'haver menjat o no, la depressió postprandial és un element que sorgeix després d'aproximadament vuit hores després del despertar.

  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitadoRadio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo