COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 21 de juliol del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 23:09

Avui hem tractat els següents temes:

-Quan baixarà el preu de l'energia?

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) denúncia la falta d'informació bàsica en les noves factures regulades PVPC. Malgrat que es recull informació detallada per als conceptes de peatge i càrrecs, amb el seu cost unitari per a cada tram horari, no fa el mateix amb el cost de l'energia.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb el portaveu de l'OCU, Enrique García "Lamentablement l'habitual és que la factura regulada PVPC ometi qualsevol tipus de detall i ofereixi únicament la informació del cost total de l'energia consumida sota l'epígraf “Cost de l'energia”, sense detallar el preu unitari del kWh, ni total ni desglossat, per a cada tram horari (punta, vall i pla)."

-El 94,3% dels comerciants assenyala que les SuperIlles dificulten als clients l’accés al barri de Sant Antoni

La implementació de les SuperIlles al barri de Sant Antoni ha comportat problemes de mobilitat, de neteja i de descens de vendes, segons l’enquesta realitzada per Barcelona Oberta als comerciants dels dos eixos comercials de la zona afectats, Som Sant Antoni i Encants de Sant Antoni.

Pel que fa a la mobilitat, el 94,3% dels comerciants opina que els clients tenen dificultats per accedir al barri amb vehicle privat, i un 81% en destaca que la senyalització de prioritat de circulació és poc entenedora. “Caldria millorar la senyalització, tant de carrers com de senyals de tràfic o agents que la regulin, per tal d’evitar excessos de velocitat” afirma Rubén Padilla, secretari de l’associació Som Sant Antoni a Migdia a COPE Catalunya.

-Vamping tecnològic: adolescents que passen la nit amb el mòbil

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb el professor col.laborador dels estudis de psicologia i ciències de l'educació, José Ramón Ubieto "Aquest fenomen, del qual es parla des de fa anys, provoca la pèrdua d'hores de son pel fet d'estar davant de la pantalla i, després del confinament i amb l'arribada de l'estiu, és més possible que el problema s'agreugi o atrapi els adolescents."

Així ho consideren els experts, que adverteixen de conseqüències "nocives" per a la salut mental i física dels joves, per la qual cosa recomanen als pares que imposin límits en l'ús dels dispositius.

"Les rutines són molt importants: cal establir hores fixes per anar a dormir i llevar-se", José Ramón Ubieto fa una crida a "negociar i establir moments en els quals no es puguin usar les pantalles" per evitar aquest tipus d'abús.


  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado
Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

El no ya lo tienes

Con B.Archilla y JA.Cua

Reproducir
Directo El no ya lo tienes

El no ya lo tienes

Con B.Archilla y JA.Cua

Escuchar