COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 15 de juny del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 21:35

Avui hem tractat els següents temes:

-Fins a un 40% dels trasplantaments renals de la Fundació Puigvert procedeix d'un donant viu

Fins a un 40% dels trasplantaments renals de la Fundació Puigvert procedeix d'un donant viu, segons dades de 2019, abans de l'inici de la pandèmia de Covid-19, que va comportar una reducció temporal però dràstica en el nombre de trasplantaments.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb la doctora Carme Facundo, cap de la Unitat de Trasplantament Renal de la Fundació Puigvert "En el seu context, aquesta xifra és molt elevada, ja que la mitjana de donació renal de viu en els centres sanitaris espanyols no aconsegueix el 15%."

El trasplantament renal amb empelt de donant viu presenta múltiples avantatges clínics i immunològiques que aporten millors resultats que el trasplantament de cadàver, tant en supervivència de pacient com d'empelt.

“Els ronyons de donant viu són de persones joves i sanes, i no han sofert tècniques agressives per a l'extracció, ni períodes llargs de preservació de l'òrgan, que afecten negativament la seva funció”, afirma la doctora Facundo.

-S'acosta el windows 11

Microsoft sol comunicar la fi del suport dels seus sistemes operatius diversos anys abans que arribi i amb pròxim esdeveniment de Microsoft el 24 de juny que ensenyarà el seu "Windows de nova generació" tot apunta al fet que serà el successor de Windows 10, un sistema operatiu el cicle de vida del qual ara sabem que acabarà a l'octubre de 2025.

S'espera que Windows 11, arribi amb un redisseny més modern, noves tipografies, una nova botiga d'aplicacions, noves icones i un bon grapat de novetats.

-Aterra a Barcelona el musical d'èxit "Billy Elliot"

El teatre Victoria de Barcelona acollirà el 9 d’octubre el musical "Billy Elliott" després dos anys a Londres quatre a Broadway i tres de Madrid. Participen un total de 60 nens i nenes, 12 per funció i han de manejar a la perfecció totes les disciplines de teatre musical. Els nois que encarnen Billy, amb edats compreses entre els 8 i els 13 anys i alumnes de l'Escola Billy Elliot Coco Comín, han de tenir gran domini de la dansa clàssica, a més d'un alt nivell de claqué i jazz, de cant, d'interpretació i fins i tot han de saber fer acrobàcies a l'escenari. Parlem amb el productor del musical, Marcos càmera.


  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo