COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 30 d'abril del 2021.

Audio

Migdia a COPE Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 00:24

Avui hem tractat els següents temes:

-La Generalitat posa en marxa l'impost al CO2

La Generalitat espera recaptar 212,3 milions d'euros durant els exercicis 2021 i 2022 amb l'impost d'emissions de CO2, que està previst que es comenci a aplicar a partir del setembre. Es calcula que la mesura afectarà vora 2,3 milions de vehicles a tot Catalunya, la majoria dels quals haurà de pagar uns 20 euros l'any. No obstant això, l'import pot superar els cent euros en els casos dels vehicles més contaminants. Entre l'1 i el 15 de maig, els contribuents podran consultar a la seu electrònica de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) si l'impost els afecta. El Govern assegura que la mesura no té finalitats recaptatòries, sinó que busca la reducció dels gasos d'efecte hivernacle i complir els objectius de l'agenda 2030.

-"Nadie" el reflex de la bèstia que portem dins

l guanyador d'un Emmy Bob Odenkirk (“Better Call Saul”, Els arxius del Pentàgon, Nebras-ca), és Hutch Mansell, un pare de família que aguanta amb resignació i sense defensar-se els cops de la vida. Un ningú.

Una nit, quan dos lladres entren a la seva casa, Hutch decideix no actuar i no tracta de defensar-se ni a l'ell mateix ni a la seva família, convençut que només així evitarà una escalada de violència.

Després de l'atac, la seva filla adolescent Blake (Gage Munroe, La cabanya) no oculta la seva decepció, i la seva esposa Becca (Connie Nielsen, Wonder Woman) s'allunya encara més.

-Bullying: ¿cómo detectarlo y qué hacer con él?

El 3,5% de los alumnos de ESO y Bachillerato afirman haber sufrido bullying durante el último curso, mientras que un 1,1% dicen que han sufrido ciberbullying.

Así lo apunta el 2.º Barómetro b-resuelve, hecho a partir de 4.000 encuestas a alumnas de 29 centros. Según el mismo estudio, el año pasado fueron el 4,8% los que declararon haber sufrido acoso.

Por otro lado, el barómetro alerta que por cada estudiante que asegura que ha estado víctima de bullying, siete compañeros admiten haber estado observadores –tres en el caso del ciberbullying-. Cuando a los encuestados se les pregunta si han visto cómo un compañero sufría acoso a lo largo de su etapa escolar, el 44,4% de los entrevistados afirma haberlo presenciado –un 3,9% en el caso del ciberbullying-.

-L'associació de micropobles de Catalunya vol canviar el model de transició energètica de la Generalitat

Des de la Sectorial d’Energia de l’Associació de Micropobles de Catalunya s’ha estat treballant aquesta qüestió i s’ha recollit el sentir majoritari dels alcaldes i del teixit social. Hi ha consens entorn de la necessitat d’avançar cap a la descarbonització a través de les energies renovables, però també en que caldria modificar alguns aspectes del model actual de transició energètica.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat sobre el tema amb Montserrat Corberó, membre de la sectorial d'energia de l'associació de micropobles de Catalunya "únicament posa èmfasi en facilitar la instal·lació de grans centrals de producció de renovables i relega els ajuntaments a un paper molt secundari." explica Corberó.Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar
Directo Santo Rosario con el Papa Francisco (Vaticano)

Santo Rosario con el Papa Francisco (Vaticano)

Ver TRECE