PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa de l'1 d'abril del 2020.

Audio

Tiempo de lectura: 3'Actualizado 16:46

Avui a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, hem parlat d'aquests temes:

-Un nou conte digital explica als nens què és el coronavirus i altres virus i com gestionar les emocions.

L'editorial Sentir ha publicat l'obra digital 'Rosa contra el virus. Conte per explicar el Coronavirus i altres virus possibles' de Mercè Bermejo, directora de Sentir, amb col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

L'obra va dirigida a nens i nenes entre 4 i 10 anys i té com a objectiu explicar als més petits, acompanyats dels pares, de la forma més senzilla i clara, què és un virus i ajudar-lo a gestionar les seves emocions. Al final del conte, hi ha un apartat de recomanacions per adults adaptades als nens que l'editorial espera que "sigui d'ajuda tant per els més petits com també per a les famílies, professionals i a tothom que li pugui ser d’utilitat". El conte és gratuït, i es pot descarregar al web de Sentir. 
El llibre 'Rosa contra el virus. Conte per explicar el Coronavirus i altres virus possibles' dona una gran importància a la prevenció de la malaltia a través de mesures d'higiene i reduint situacions d’alarma que afecten als menors.

-"Dónde hay cola", la web que t'ajuda a saber a quin supermercat hi ha més cua.

Hi ha una web que es diu tiendeo que ens ajuda a saber quines botigues estan obertes i a quines trobaren més cua a l'hora de comprar. Eva Martín es la CEO de tiendeo, i ha volgut passar pels micròfons de Migdia Cope Catalunya i Andorra per parlar d'aquesta iniciativa que ens vol estalviar temps.
"Tiendeo et mostra quina és la cua que hi ha a cada supermercat. Quanta gent hi ha davant teu, quant de temps has d'esperar... i així és més fàcil planificar les teves compres"
La web és tiendeo, i ara s'ha fet una amplicació que es diu "dónde hay cola", que té com a objectiu ajudar als consumidors a saber on hi ha més cua i poder planificar millor el moment en el que han de sortir de casa a fer les seves compres per tal d'estar el mínim temps possible al carrer. 

-Tortell Poltrona: "A més fotuts estem, més necessari es riure".

Avui parlem amb el pallasso per excel.lència de Catalunya, una persona que ha provocat milers de somriures en persones de totes les generacions i que porta molts anys posant-se el nas de pallasso per fer feliç a tant i tanta gent. Parlem del Tortell Poltrona "estic aquí confitat (sic)". 
"Jo sempre dic que a més fotuda és la situació, el riure ha de sortir més fort. LA resiliència és la nostra capacitat de fer fora les pors, les angoixes, els traumes, i està clar que amb el somriure i el riure ajuda, quan un riu alliberes una sèrie de coses que t'ajuden a sentir-te millor"

-Alba Pellicer, llevadora: "Les embarassades poden estar tranquiles, tot continua funcionant amb normalitat".

Aquest confinament al que tots ens hem de sotmetre, està afectant totes les àrees i tots els moments de la nostra vida. Fins i tot el pateixen aquelles personsetes que encara no han nascut. És per això que avui volem saludar a la Alba Pellicer que és vocal de la Junta d'Associació de Llevadores, per preguntar-li com ho estan passant les dones embarassades  i que han de donar a llum durant aquests dies de confinament: "Jo crec que en situacions inèdites sempre hi ha més possibilitat d'angoixa o preocupació, però en realitat crec que el missatge que hem de donar és de tranquilitat, intentar que mantinguin la forma física, els enviem classes de ioga, classes de fitness teledirigides per internet especials per a embarassades, relaxació, meditació... vaja, programar el cos de forma positiva perquè tot vagi bé en el moment del part.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

Lo más

En directo

La Mañana Fin de Semana

Con Ángel Correas

Reproducir
Directo La Mañana Fin de Semana

La Mañana Fin de Semana

Con Ángel Correas

Escuchar