COPE

Newsletters
Registrarme

LACTÀNCIA

L'hospital de Santa Caterina premiat per protegir i promoure la lactància

Els centres que reben la distinció han de superar quatre fases amb diferents requisits.

Audio

Migdia a COPE CatalunyaGirona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 14:00

L'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès) ha rebut l'acreditació internacional IHAN que reconeix les accions en la protecció i promoció de la lactància materna.

Aquesta acreditació està liderada per l'OMS i Unicef amb l'objectiu de fomentar que les mares donin llet exclusivament materna als fills.

Els centres hospitalaris que reben aquesta acreditació han de superar quatre fases amb diferents requisits en cada una d'elles per assegurar que els professionals recomanen a les mares la lactància durant l'embaràs i després del part. Durant el 2021 sis de cada deu nens que havien nascut a l'hospital rebien llet només materna.

Des del 2019 l'hospital de Santa Caterina treballa en aconseguir una acreditació que reconegui la promoció de la lactància materna al centre.

Ara, l'hospital ha superat la primera de les quatre fases i ja té l'acreditació IHAN que lidera l'OMS i Unicef.

En aquesta primera fase el centre ha creat una comissió de lactància materna que està integrada per pediatres, ginecòlegs, llevadores i personal d'infermeria. També han posat en funcionament la política de lactància a l'hospital i han començat a registrar el nombre de mares que donen el pit als fills.

Els professionals també han rebut formació específica sobre els beneficis d'aquesta llet pels nadons. Això ha permès que el Santa Caterina hagi millorat en nombre de mares que opten per alimentar els nounats només amb la seva llet.

El 2021 el 60% dels nadons nascuts a l'hospital rebien només llet materna i un 33%, una combinació de llet materna i de fórmula. Només un 6% dels casos va decidir no fer lactància materna.

Ara, l'hospital comença a treballar en la segona fase de l'acreditació internacional. Aquesta consisteix en divulga la política de lactància materna a tot els centre.

L'IHAN marca que hauran d'arribar a un 75% de la lactància exclusiva en el moment de l'alta i també que el 75% dels nadons nascuts a l'hospital rebin el pit una hora després de néixer.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb la pediàtra de l'hospital de Santa Caterina, doctora Esperanza Moreno (àudio)


Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Directo Poniendo las calles

Poniendo las calles

Con "El Pulpo"

Escuchar