COPE

Newsletters
Registrarme

ACTUALITAT

Les rates són un malson al centre de Barcelona

Les rates es colen en edificis, es passegen per parcs i places i mengen del que troben tirat pels carrers a zones com la plaça de Catalunya.

Audio

MIGDIA A COPE CATALUNYABARCELONA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 17:08

Una plaga de rates està afectant el centre de Barcelona. Parlarem d'aquest tema amb el president de l'ADEPAP, Quim Sendra.

- És normal aquesta proliferació de rates a Barcelona?

Serà una plaga, quan nosaltres percebem que està per sobre del límit que estem disposats a tolerar. Després de les reaccions que estem veient a causa de la presència d'aquests rosegadors, hem de considerar que sí que ho és perquè no estem disposats a tolerar més rates de les que estem veient aquests dies, sigui Barcelona o d'altres indrets. És normal que hi hagi aquestes fluctuacions del que considerem com a plagues, el que cal és restablir aquest nombre indesitjat de rates.


- Ha pujat el nombre de rates o ara es deixen veure més?

Les dues coses, la nostra valoració és que, per una banda, hi ha hagut un increment real en el nombre de rosegadors i s'ha produït per diferents motius. Un d'ells i el que creiem que és més versemblant, és la manca d'eines què tenim per lluitar contra les rates, ja que existeixen unes restriccions en l'àmbit Europeu respecte a l'ús dels productes tradicionals i això fa que tinguem menys eines de lluita. Per una altra banda, per lluitar contra les plagues necessitem recursos i hem de denunciar que les administracions públiques què són les principals que volen lluitar contra les plagues en el medi públic, primen més enllà pel que fa a la qualitat contra aquesta lluita, és a dir, priven d'un estalvi econòmic i això fa que els recursos també vagin a menys. Finalment, la pandèmia ha produït un canvi en els hàbits i comportament d'aquests individus i per això les veiem més en l'àmbit públic, al cap i a la fi, sí que creiem que ha estat un 25% d'increment de rates.

Escucha en directo COPE, la radio de los comunicadores mejor valorados. Si lo deseas puedes bajarte la aplicación de COPE para iOS (iPhone) y Android.

Y recuerda, en COPE encontrarás el mejor análisis sobre la actualidad, las claves de nuestros comunicadores para entender todo lo que te rodea, las mejores historias, el entretenimiento y, sobre todo, aquellos sonidos que no puedes encontrar en ningún otro lado.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2