COPE

MEDI AMBIENT

L'alternativa al plàstic es fabrica al Delta de l'Ebre amb closques d'arròs

Han arribat a fer fins recanvis per l'automoció, embalatge, gots o càpsules de cafè

Audio

MIG DIA A COPE CATALUNYACATALUNYA

Tiempo de lectura: 1'Actualizado 16:46

Busquem cada cop més un món més sostenible per poder frenar el canvi climàtic, però l'acció humana l'accelera moltíssim. Parlarem dels detalls que poden frenar-ho amb una nova alternativa que es fabrica amb la closca de l'arròs i la idea va sorgir a les terres de l'Ebre a Santa Bàrbara. Tenim en el programa al cofundador de l'empresa que ho fabricarà i qui va tenir la idea original, el senyor Lluís Miquel Aixendri.

-Com funciona?

La idea va sortir de Santa bàrbara d'on sóc jo, vaig ser membre del concert rector durant deu anys i vaig veure que hi havia un problema amb la clafolla de l'arròs que després es llençava a granges de pollastres i també es feia servir per pinso. Llavors vaig parlar amb un amic meu que tenia una fàbrica i em va comentar que hi havia un problema molt abrasiu i que tenia molta humitat. Més tard em vaig posar en contacte amb un noi de Granollers i aquí vam començar i finalment hem arribat fins a l'automoció, embalatge, es pot fer de tot, des de gots, càpsules de cafè o recanvis d'automoció.

-Heu trobat un producte que pot substituir el plàstic d'una manera eficient i ecològica?

Així és, tenim empreses interessades què són molt conegudes.

-Quant de material es produeix en un mes o un any?

La cooperativa de Montsià fa uns 40 milions de quilos i elabora uns 80, llavors el 20% de tot això és clafolla i d'aquí són molts de quilos, podríem arribar a substituir el 50 per cent del plàstic que es crea a tot el món, perquè la clafolla està arreu.

-Un dels moltíssims avantatges és reduir la dependència de materials derivats del petroli.

Correcte, no deixa residus, és reciclable 100% i sortiria més econòmic perquè el cicle de les màquines gasten molta menys energia.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Reproducir
Directo Fin de Semana

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Escuchar